Home

IKEA och Sabine Marcelis lanserar kollektion som utforskar kraften i skulptural design och ljus

För IKEA markerar den nya kollektionen VARMBLIXT starten på deras resa för att öka nyfikenheten för belysning hemma. Kollektionen är designad för att väcka nytt intresse kring hur ljus kan förändra hur vi upplever utseendet, känslan och atmosfären i våra hem.

Foto: IKEA

I kollektionen finns fyra belysningsprodukter som kommer att vara en långsiktig del av Ikeas sortiment. Belysningen, som är inspirerad av Sabines kreativa förmåga att leka med unika former och objekt, är kollektionens fokus. “Jag ville använda mig av en oväntad infallsvinkel för att överväga nya former och element som passar in och visar upp olika typer av inredningsytor på ett nytt, djärvt och konstnärligt sätt”, säger Sabine Marcelis.

Kollektionen – som fokuserar på en varm färgpalett – har två mattor som inspirerats av solnedgångens strålar. Den större mattan är tillverkad av 100 procent handtuftad ull och skiftar från varmt djup orange till bärnstensgul som en solnedgång, medan dess överlappande formspråk skapar extra intressant design, en illusion av djup och färg.

Kollektionen består av tjugo produkter som är designade att interagera med både direkt och indirekt ljus. Den finns i varuhus och på IKEA.se från och med den 3:e februari 2023.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!