Home

IKEA x Marimekko avslöjar första mönster och produkt för sin kommande kollektion Bastua

IKEA och Marimekko kommer till H22 i Helsingborg och Fuorisalone 2022 i Milano för att visa sin kommande kollektion, Bastua och avslöja det första mönstret i kollektionen. Mönstret kommer att synas på den första produkten som släpps- ett lekfullt duschdraperi.

Foto: IKEA

I april gick de två varumärkena ut med att de arbetar med en kollektion som utgår från den nordiska bastukulturen och dess grundläggande element, och som lanseras i mars 2023. Kollektionen heter BASTUA, bastu på småländska, och dessutom en kombination av det finska ordet för bastu, sauna, och det svenska, bastu. Den 30 maj är kollektions-teamet från IKEA och Marimekko på plats i Helsingborg för att under H22 avslöja ett av mönstren tryckt på en produkt innan de reser vidare till Fuorisalone i Milano för en sneak peek av kollektionen på IKEA Festival.

Det uttrycksfulla mönstret har hämtat inspiration från de tydliga, stora rabarberblad som man ofta ser växa invid bastubyggnader på den finska landsbygden. Det är det första mönstret som delas, tryckt på den första produkten från BASTUA – ett duschdraperi i återvunnen polyester. Duschdraperiet kommer att säljas exklusivt till besökare på H22 i Helsingborg och Fuorisalone i Milano, i begränsad upplaga.

IKEA och Marimekko kommer att leda events och paneldiskussioner i Helsingborg och Milano. Läs mer om information och program här.

Foto: IKEA

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!