Home

Inred med stil – inspireras av de största modeskaparnas hem

Kika in i dessa ljuvliga hem och inspireras av modeskapare som Christian Louboutin, Filippa K, Michael Kors och Malene Birger.

inred-som-mode-designer

Eftersom vi gillar att klä oss i det de ritat, finns det all anledning till att också apa efter deras personliga inredningsstil. Här gläntar vi på dörren till deras hem och snappar upp de tydligaste stildragen.

Filippa K i Stockholm
Det här är faktiskt bilder från Filippa Knutssons tidigare boende i Stockholm. Även om hon själv lämnat den skapande rollen på Filippa K, är hennes stil inte desto mindre intressant. Lägenheten i sig är en dröm och här finns många knep att snappa upp. Notera till exempel hur snyggt de svartmålade snickerierna bryter av mot de vita väggarna och ljusa golvet. Strössla med lite ikoniska möbler och håll färgskalan neutral, så är du hemma.
Wallingatan 14
Wallingatan 14

Diane von Furstenberg i New York
I sin Manhattan-våning tillika kontor i Meatpacking District omger sig Diane von Furstenberg med en eklektisk och färgstark blandning möbler, mattor och konst. På bilden nedan syns likadana Franz West-stolar som hon har i sin våning. Såvida man inte vinner på lotto kan prislappen kännas lite väl saftig, men det går att inspireras av stolarnas flätning i färgglada mönster och applicera det på till exempel kuddar eller plädar.

 

Warren Apartment
Upper East Side 2 Bedroom Model Apartment

Michael Kors i New York
Vi stannar kvar på Manhattan ett litet tag till och passar på att spana in Michael Kors penthouse. I sin lägenhet i Greenwich Village har han tagit hjälp av inredaren Glenn Gissler. Stilen är minimalistisk och sofistikerad med återkommande inslag av marmor, stål, glas och läder.

 

Michael Kors Penthouse Apartment
Michael Kors Penthouse Apartment
Tommy Hilfiger i Miami
Vem drömmer inte om att kunna öppna skjutdörrarna och bara traska ner till stranden? Det är precis vad Tommy Hilfiger kan göra i sitt Miami-hus – om han inte föredrar att ligga vid husets pool, förstås. Husets insida är inte heller fy skam…Inspireras av den excentriska, humoristiska och art déco-liknande inredningen och lägg in en nytolkning av ett klassiskt schackrutigt golv, möbler i spegelmaterial och akrylplast, och sätt upp modern konst på väggarna.

 

Rittenhouse Row
Hamptons Modern

Christian Louboutin i Paris
Om du undrat hur världens mest älskade skodesigner bor behöver du inte fundera längre. InStyle har publicerat bilder på Christian Louboutins lägenhet i Paris, och bilderna vittnar om utländska influenser, unika detaljer och föga förvånande – skor. Så rada upp favoriterna, ställ fram resefynden och inred efter devisen “more-is-more”.

 

Notting Hill House
Victor Hugo - Séjour

Malene Birger på Mallorca
Vi avslutar där vi började på skandinavisk hemmaplan (fast ändå inte…) genom att hälsa på hos Malene Birger hennes fantastiska hus på Mallorca. Hennes stil är typiskt skandinavisk men känns också väldigt lokal. Husets originaldetaljer lyfts fram och matchas med naturmaterial som trä, flätade korgar, läder och bambu. För att bryta av har hon dessutom inrett med svartvita detaljer som ger en grafisk effekt mot de vita väggarna.

 

NW 13th Avenue Loft
Masseria Petrarolo Italy
Av: Antonia af Petersens, Houzz.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!