Home

Inredningsproffsens hemliga knep för ett välmående hem – 6 tips för att göra dig glad

Om du också känner att du behöver få en lite gladare atmosfär hemma kan en bra idé vara att fokusera på att inreda med saker som gör dig glad. Men det finns också andra tips du kan använda dig av för att göra ditt hem till en gladare plats. Här listar vi sex tips som designers använder för att skapa den rätta känslan.

Foto: Unsplash

Vi behöver alla ha saker omkring oss som gör oss glada, speciellt de dagar då saker bara känns jobbigt. Därför kan det vara extra viktigt att inreda ditt hem så att det kan få dig glad, oavsett om du känner att du behöver hjälp på traven med humöret eller inte. I bildspelet kan du kolla in tipsen för hur du skapar ett gladare hem att trivas i.

Källa: MyDomaine

Använd dig av ljusa kulörer och ljus

Använd dig av ljusa kulörer och ljus

Det du ska försöka göra är att fylla ditt hem med ljus. Allra helst ska du ta vara på så mycket av det naturliga ljuset du kan. Om du inte har tillräckligt många eller stora fönster hemma för att få in den mängd ljus du behöver kan du satsa på att använda dig av varma vita kulörer. De förlänger nämligen känslan av ett härligt naturligt ljus. Undvik därför kalla gråa kulörer. För att få mer ljus att sprida sig i rummet kan du också hänga upp speglar som tar ljuset vidare in i rummet när det reflekteras i dem.

Nästa bild
Omfamna naturen

Omfamna naturen

Tid i naturen mår vi nog alla bra av, men det är ju inte alltid det finns möjlighet för en dag ute i det gröna. Oavsett om du bor på landet eller inne i stan är det bra att inreda med element från naturen för att höja humöret. Satsa på vackra blommor och någon möbel i fint trä. Ett tips är att köpa hem växter som är bra för Feng shuin. Vilka blommor det är och hur du ska placera dem kan du läsa om här.

Nästa bild
Färgklickar höjer ditt hem

Färgklickar höjer ditt hem

Vem blir inte glad av färg? Använd dig av dina favoritfärger och inred efter hjärtat. Garanterat bra knep för att göra ditt hem, med också dig, gladare.

Nästa bild
Arbeta med symmetri

Arbeta med symmetri

Genom att ha symmetri i åtanke när du inreder kan du underlätta för din egen hjärna. Det är nämligen så att ett rum som exempelvis har möbler som är symmetriskt placerade hjälper till att bidra till ett mindre stökig känsla. Våra hjärnor drar sig nämligen till symmetriska former och får oss därför att fokusera på dessa.

Nästa bild
Håll det sparsmakat

Håll det sparsmakat

Att ha för mycket smågrejer kan lätt ge känslan av att det är stökigt, vilket påverka dig negativt. Nyckeln är att bara ha framme saker som gör dig genuint glad eller är användbara.

Nästa bild
Se till att ha en speciell plats för glädje

Se till att ha en speciell plats för glädje

Oavsett om resten av ditt hem ger dig glädje eller inte så är det viktigt att du har din egna lilla glädje-plats. Det kan vara din alldeles egna läshörna eller den egna oas i köket. Vilket det än är så är det här du ska kunna få göra sådant som gör dig glad. En plats för avslappning och glädje helt enkelt.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!