Home

Inspireras av denna avskalade designdröm

Maria Kragmann har skapat en återhållsam oas mitt i Köpenhamn, där fokus ligger på bra förvaring, matglädje och en massa garderober.

houzz-inredning-inspiration-

Sex Sjuan-stolar i en läcker cognacfärg sprider en känsla av kvalitet och värme runt matbordet i den klassiska lägenheten i Köpenhamn. Stolarna är Maria Kragmann och hennes partner Joachims senaste inköp och ett bra exempel på hur viktigt det skandinavisk designarvet är för den grafiska formgivaren och heltidsbloggaren Maria. Medan många jämnåriga lever med loppisfynd och Ikeamöbler, fokuserade 22-åriga Maria tidigt på att investera i kvalitet och design.

Klassisk Kök by Fotograf Camilla Stephan

– Mina föräldrar har alltid varit mycket intresserade av lyxig inredning och designermärken. Det har följt mig, och jag älskar nordisk design och klassiska möbler, säger hon.

Även om hon också faller för udda ting så som vaser och kuddar för en billigare peng, är lägenheten möblerad med en nästan grafisk känsla.

– Personlighet och funktionalitet är ett måste för mig. Vi måste känna oss hemma, och det är viktigt att hemmet är användarvänligt. Jag vill att mitt hem ska vara enkelt och inte förvirrande för ögonen, säger hon och tillägger att det samtidigt måste finnas lite krydda och liv i lägenheten i form av växter, mattor och färgade kuddar.

by Fotograf Camilla Stephan

HUSESYN
Här bor: Maria Kragmann, 22, och hennes pojkvän Joachim. Hon är utbildad grafisk formgivare och är nu en heltidsbloggare på www.mariakragmann.com, där hon varje dag skriver om mode, livsstil och resor.
Läge: Lägenheten ligger i centrala Köpenhamn.
Storlek: 80 kvadratmeter exklusive balkong och utomhusutrymmen.

Skandinavisk Vardagsrum by Fotograf Camilla Stephan

 

Maria flyttade in i sin pojkväns lägenhet 2015 och gillade hans val av bostad.

– Jag älskar stilen. Här är högt i tak och gammaldags på ett modernt sätt, säger hon.

Vardagsrummet är inrett kring en stor soffa och nästan uteslutande i dansk design och dämpade grå och naturliga toner.

– Det var viktigt för oss att ha en soffa som vi verkligen kan sprida ut oss och titta på film i. Soffan från Sofakompagniet har vi livat upp med lite färgade kuddar och en filt.

by Fotograf Camilla Stephan

Joachim har länge varit intresserad av Steve Jobs. Därför är affischen med Apples grundares berömda citat “Stay Hungry, Stay Foolish” ett måste i hemmet. Den hänger över Montanaskåpet som hyser massa papper.

Skandinavisk Vardagsrum by Fotograf Camilla Stephan

Lampan PH Kotten kommer verkligen till sin rätt i detta vackra vardagsrum, med högt i tak och inrett i ljusa, grå och naturliga toner. Kubus Ljusstake från By Lassen på soffbordet understryker de grafiska linjerna i vardagsrummet.

by Fotograf Camilla Stephan

Maria använder mycket gröna växter och filtar för att ge färg och liv i det i övrigt avskalade hemmet.

Klassisk Matplats by Fotograf Camilla Stephan

Dubbeldörrarna låter ljuset flöda fritt mellan de två rummen under det höga taket. Även om Maria tenderar att förälska sig i hundratals olika saker samtidigt, som aldrig passar ihop, lyckas hon i slutändan alltid få det till att bli stilfullt och harmoniskt.

Klassisk Kök by Fotograf Camilla Stephan

Köket är utan tvekan favoritrummet, då Maria älskar att laga mat och sitta kring middagsbordet på de nya Arne Jacobsens Sjuan stolarna från Fritz Hansen.

by Fotograf Camilla Stephan

I hallen är kläderna delvis dolda i en öppen garderob. Därifrån ser man in till köket, där stolarna tillsammans med trägolvet ger en gyllene glöd i det vita och ljusa rummet.

Skandinavisk Sovrum by Fotograf Camilla Stephan

Sovrummet har också hållits enkelt, med vita väggar och ett vitt överkast. Några färgglada kuddar i sammet från H&M Home adderar färg till det hela. Vid balkongdörren står en projektorlampa köpt i en inredningsbutik i Italien.

Skandinavisk Trädäck & Balkong by Fotograf Camilla Stephan

Från sovrummet finns det tillgång till en balkong som är täckt med trätrall för att matcha inomhusträgolvet, som på ett elegant sätt smälter ihop med lägenheten.

Paret har nyligen byggt till balkongen, vilket är det bästa beslutet de någonsin tagit.

by Fotograf Camilla Stephan

– Vi använder balkongen så mycket, och jag förstår inte hur vi har kunnat leva utan den. Det är underbart att kunna öppna dörren och få lufta ut ordentligt, men också härligt att bara sitta här på sommaren. Vi har redan tillbringat många timmar här ute med grillmat och vin, säger Maria.
 
Av: Karin Graabaek Helledie, Houzz.se
Foto: Camilla Stephan

 
För mer härlig inspiration:
Förläng sommaren med semesterkänsla hemma
Thonet, stolen som kom i platt paket 100 år före Ikea
Skapa roliga, alternativa och moderna spegelväggar på nytt sätt

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!