Home

Kika in hemma hos grundarna av Fabrique

Hemma hos Fabrique

Perfekta färgval i en återskapad drömvåning på Östermalm som andas Paris. Metro Mode Homes Sanna Fischer har kikat in hemma hos grundarna till stenungsbageriet Fabrique, Charlotte och David Zetterström.

Solen står högt på himmelen och träden i allén utanför fönstret kan inte bli grönare. I lägenheten bildas det solkatter överallt. Färgerna, takhöjden, dofterna, stämningen, fönstren och inte minst det fantastiska köket får oss att tro att vi befinner oss i Paris. Men vi befinner oss på Östermalm hemma hos ägarna- och grundarna, Charlotta och David, till Fabrique där de bor tillsammans med barnen Bianca, 5 år och Edward, 3 år.

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Vad föll ni för med lägenheten?
– Både jag och David blev blixtförälskade i den gröna kakelugnen och stjärnparketten i matsalen. Vi har länge drömt om att ha just stjärnparkett i ett rum och det ser man ju inte allt för ofta idag.

Ni har ju gjort en väldigt omfattande renovering av lägenheten, hur tänkte ni kring den och var det nåt som ni kände var extra svårt att få till?
– Vi vill att det ska se ut som grundtanken var när man först ritade lägenheten. Så, vi ville renovera oss fram till hur det alltid har sett ut här. Vi fick återställa en del kakelugnar samt lappa ihop stuckaturer och slipa fram gamla golv. Det som var svårast att få till var nog badrummen, men det tycker vi alltid.

Hemma hos Charlotta och David Zetterström
Var hittar ni er inspiration när ni inreder?
– Vi älskar att resa och bo på hotell, vi blir både otroligt inspirerade av hotellmiljöer. Vi inspireras också av saker och miljöer som levt i generationer, vi vill att allting ska slitas snyggt och vara hållbart. Just därför faller vi ofta för antika saker som stått sig vackert i generationer.
Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Hemma hos Charlotta och David Zetterström
Har ni någon favoritbutik i Stockholm för inredning?
– Ja, det måste bli Dusty Deco i Hornstull strand. Jag blir alltid super inspirerad när jag kliver in där. Vi handlar gärna från dem.

Lotta, du samlar på porslinshundar, hur kommer det sig?
– Det började faktiskt bara med att jag hittade ett par som jag tyckte var så fina i en antikaffär, sen har det fortsatt och vart jag än är så kollar jag alltid efter hundpar. Det finns faktiskt oftast massor av dem i antikaffärerna, kanske bara är jag som tycker att de är fina ha ha.
Fabrique 3

Ni delar inredningsintresset du och David, men har ni samma smak?
– Vi har faktiskt exakt samma smak när det gäller inredning. Vi behöver aldrig kompromissa där. Nu har det blivit så att jag är den som inreder lite mer hemma, jag behöver inte ens kolla med David innan en ny möbel flyttar in.

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Har ni något favoritrum hemma?
– Vi spenderar mest tid i vårt kök hemma. Barnen pysslar och vi lagar mat. Vi tycker ju väldigt mycket om att laga mat. Sen har vi en kakelugn i köket som vi eldar i mycket. Det gör det lite extra mysigt därinne.

Har du någon möbel du går och drömmer om?
– Jag har ofta tänkt att jag skulle vilja ha ett Dressingtable i vårt sovrum. Jag skulle säkert aldrig sitta där men jag tycker de är så fina och ja, det vore väldigt härligt att ha ett där.
IMG_7206 IMG_7221

Vad gör ni helst en ledig lördag?
– David cyklar till Fabrique tidigt på morgonen och hämtar med sig nybakade croissanter hem till frukost. Sen blir det oftast någon aktivitet med barnen, kanske ett badhus eller annat bra ställe där de får leka av sig liten. På kvällen äter vi gärna middag med kompisar, ibland med och ibland utan barn.

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Ni startade Fabrique stenungsbageri som ni driver tillsammans, berätta om det.
– Jag och David är båda sjukt brödintresserade, ja riktiga brödnördar. Vi träffades faktiskt när vi jobbade extra vid sidan om studierna på ett bageri i stan. Jag i butiken och David som bagare. Sedan dess har vi alltid drömt om att starta vårt eget bageri. 2008 gjorde vi slag i drömmen och startade Fabrique. I dag har vi tretton ställen i Stockholm, ett bageri i London och vårt sommarbageri Rute på Gotland.
Hemma hos Charlotta och David Zetterström

Vilket är ert favoritbröd eller bulle?
– Vi har faktiskt samma favorit jag och David. Vi tröttnar aldrig på en klassisk kanelbulle eller det perfekta Levainbrödet. Jag äter det dagligen och tycker det är lika gott varje gång.

IMG_7265

Tusen Tack för att vi fick komma och ta del av ert underbara hem och kika in på en liten del av Fabrique. Ni har verkligen lyckats förverkliga drömmen både i hemmet och med Bageriet.

Av : Sanna Fischer Nordström
Fotograf : Jesper Florbrant
Publicerad: 29 maj 2019

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!