Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Klassiska vaser till våren buketter

Få saker lyfter ett rum som ett fång fräscha blommor i en vacker vas. Vi listar sju klassiska vaser som förgyller ditt hem – från budget till lyx!

Foto: Marimekko/Lyngby Porcelaen

En klassisk vas är ett måste under sommarhalvåret då vi gärna inreder våra hem med vackra blommor. Vi har samlat sju vaser för alla smaker så att du kan hitta din favorit – oavsett om du föredrar en modell signerad Carina Seth-Andersson, Eva Schildt eller Ernst Kirchsteiger.

Nedan listar vi 7 vackra tidlösa vaser!

Lyngby vas glas Copenhagen green - Lyngby Porcelaen KÖP

Lyngby vas glas Copenhagen green - Lyngby Porcelaen

Elegant inslag i inredningen med sin räfflade design och cylinderformade kropp. Glasvasens rikt gröna nyans hjälper till att framhäva såväl färgglada blombuketter som torkade kvistar på ett vackert sätt. Placera Lyngby-vasen som ett färgglatt blickfång på matbordet eller som en elegant skulptur i bokhyllan.

Pris: 1 599 kronor.

(Rek pris: 1 999 kr)

KÖP

Nästa bild
Urna vas - Marimekko KÖP

Urna vas - Marimekko

Urna vas är designad av Carina Seth-Andersson för Marimekko. Carina Seth-Andersson är formgivaren som främst gjort sig känd för att skapa vackra och stilrena vaser. Mest kända är kanske vaserna “Dagg” och “Pallo”. För Marimekko har hon skapat en kollektion med både textilier och vaser, däribland Urna. Urna är en lite lägre vas i munblåst glas som passar lika bra till den vildvuxna sommarbuketten som till några enklare kvistar grönt.

Pris: 1 469 kronor.

(Rek pris: 2 250 kr)

Finns i 3 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Kolonn - Skruf KÖP

Kolonn - Skruf

Kolonn är formgiven av Carina Seth Andersson som också designat den välkända vasen Dagg. Serien skapades till Nationalmuseums nyöppning i oktober 2018. Vasen passar perfekt till en liten kvist eller några små blad i. Designen är enkel, tidlös, och passar de flesta hem. Kolonn är handblåsta av glasblåsare på Skrufs glasbruk i Småland, vilket gör att varje vas är unik. Kolonn-vasen finns i tre olika storlekar, stor, mellan och liten.

Pris: 1 170 kronor.

KÖP

Nästa bild
Äng vas, mega - Klong KÖP

Äng vas, mega - Klong

Äng vas mega från svenska Klong har en unik design som ger varje solid blomma stöd nog att kunna stå själv. Vasen som är formgiven av Eva Schildt har kommit att bli en modern klassiker och ikon som återfinns i många hem! Vasen är konstruerad med en generös munblåst glascylinder som utgör själva vasen och är försedd med en insats i metall som har ett konstnärligt mönster. Det vackra mönstret och strukturen låter varje blomma få sin plats och skapar på så vis ett vackert och organiserat blomsterarrangemang där bara fantasin sätter gränser! Välj mellan olika färger.

Pris: 4 725 kronor.

Finns i 3 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Pillar vas - Cooee Design KÖP

Pillar vas - Cooee Design

En vas som ger karaktär till din inredning. Den har en rak fot och en klotformad topp som ger vasen sitt originella men samtidigt stilfulla utseende. Vasen är handgjord vilket gör varje exemplar unikt och den handmålade ytan som är matt och mjuk är ett signum för Cooees vaser. Vaserna finns i olika storlekar och i nyanser som är vackra att kombinera eller att använda var och en för sig eller tillsammans med andra dekorativa inredningsdetaljer från Cooee Design.

Pris: 479 kronor.

(Rek pris: 735 kr)

Finns i 7 olika nyanser!

KÖP

Nästa bild
Ernst glasvas - Ernst KÖP

Ernst glasvas - Ernst

Budgetfavoriten!

Den enkla och stilrena ERNST glasvas Ø 24 cm är designad av kreatören och formgivaren Ernst Kirchsteiger. Fyll den runda glasvasen med en snittbukett eller en bunt med naturens härliga kvistar och bara njut! Finns i flera färger.

Pris: 233 kronor.

(Rek pris: 349 kr)

KÖP

Nästa bild
Alvar Aalto vas klar - iittala KÖP

Alvar Aalto vas klar - iittala

Alvar Aaltos vas klar från Iittala formgavs redan 1936 men känns alltid modern. Vasen är ett utmärkt exempel på god skandinavisk formgivning och är en utmärkt present att ge bort. Vasen är munblåst på Iittalas glasbruk i Finland och är perfekt till en vacker blombukett.

Pris: 1 180 kronor.

(Rek pris: 1 799 kr)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!