Home

Klassiskt, minimalistiskt och metalliskt – så inreder bloggarna i jul

Klassiskt, minimalistiskt och metalliskt – så inreder bloggarna i jul
3 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/11/jul-sanna-fischer-.jpg

Sanna Fischer

Har du märkt några inredningstrender nu vid jul?

I år tror jag vi kommer se mycket ljusstakar och annat pynt i rena trämaterial. Dessutom tror jag att många går tillbaka till det klassiska julpyntet och säger äntligen hej då till en kitschig jul.

 

Hur tycker du man ska tänka när man ska inreda till jul?

Jag tycker man ska samla på sig sitt julpynt genom livet. Ta fram saker som påminner om din barndom och blanda upp med nya favoriter. En härlig mix av saker som väcker kära minnen.

 

Har du något favoritpynt?

Ja, mina julkulor som jag samlat på mig från resor genom åren. Det är en härlig mix av änglar, tomtar, kulor och smällkarameller. Sen måste jag slå ett slag för adventsljusstaken. Jag älskar att ställa fram mina och känslan de ger i mörkret på morgonen.

Foto: Sanna Fischer

https://metromode.se/files/2016/11/linn-eklund-julpynt-jul-pynt.jpg

Linn Eklund

Hur ska du julpynta i år?

Jag är inget större fan av julpynt, men lite stämning brukar jag alltid se till att få in. Mistel, julstjärna och alltid ha vinröda amaryllis på köksbordet! Hade gärna också velat ha en gran, men med min lathet hade den antagligen stått kvar tills midsommar.

 

Hur tycker du man ska tänka när man ska inreda till jul?

Less is more, pyntet ska inte ta över den ursprungliga inredningen. Så jag hade istället satsat på de små detaljerna som förhöjer stämningen – som mistel, julstjärna, duk på bord, levande ljus i mängder, en enkel krans på dörren och säsongsbetonade blommor.

 

Vad är det värsta julpynt du vet?

Tomtar, kottar och glitter.

 

Har du något favoritpynt?

Mistel! Pussar förlänger livet!

Foto: alamodemontreal.com

https://metromode.se/files/2016/11/andrea-julpynt.jpg

Andrea Brodin

Hur tänker du inreda i jul?

Jag gillar att hålla själva pyntet nere men istället ösa på med blommor och växter. Amaryllis, hyacint, julgrupper med granris. Det ger en sådan härlig doft och doften tycker jag är nyckeln till julkänslan.

 

Har du märkt några jultrender?

Metall! I år klär vi granen i guld och silver.

 

Hur tycker du man ska tänka när man ska inreda till jul?

Som man själv vill. Om man gillar det röda i julen så håll fast vid det. Just trender (förra året såg vi mycket pasteller till exempel) är kanske inte så långsiktigt, då skulle jag istället satsa på mer klassiskt julpynt.

Foto: Pinterest

Osäker på hur du ska julpynta i år? Vi bad våra bloggare Sanna Fischer, Andrea Brodin och Linn Eklund att dela med sig av sina bästa tips.

Oavsett om du inte gillar eller älskar julpynt så vet våra stilsäkra bloggare hur du skapar julstämningen hemma. Kolla in i bildspelet för att se vilka trender det är som gäller i år och hur du ska inreda i jul.

 

Foto: alamodemontreal.com

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!