Home

Kolla in bloggaren och stilleben-proffset Idas fantastiska villa i Nacka

skogsstjärnasvägpuff
Strax utanför Stockholm ligger den vita villan på 200 kvm med mörka väggar, stilleben och designerklassiker. Mångsysslaren Ida Carrol inreder som hon lever, i ett högt tempo.
 
 
När Ida Carrol öppnar dörren möts vi av en ljuvlig doft från Byredos doftljus och skön jazzmusik ur högtalarna. I en villa utanför Stockholm bor Ida Carrol 28 år som jobbar med casting tillsammans med sin man Johannes och döttrarna Nike och Juni. Familjen har bott i huset i snart fyra år.
 
– Det var ett stort steg för oss att lämna stan, jättestort, men vi föll för planritningen, de öppna ytorna och det fantastiska ljusinsläppet i vårt hus, berättar Ida Carrol.
 
Skogsstjärnasväg bild2
Ida själv har knappt kommit ur pyjamasen och rusar omkring för att puffa kuddar samtidigt som hon serverar oss rykande hett kaffe och bullar. Det är lite så det är hemma hos Ida, många bollar i luften och ett hem under ständig förändring.
 
– Ja, jag ändrar mig faktiskt stup i kvarten. Jag är en väldigt ombytlig person som har väldigt svårt för att se att någonting är permanent. Det är ju bara lite färg, lite tyg eller en möbel. Min man kan gå till jobbet och i stort sett komma hem till ett helt nytt hem. Jag älskar verkligen förändring, säger Ida Carrol till Metro.
 
skogsstjärnasväg bild1
Ida har länge haft ett inredningsintresse, men det tog fart ordentligt när de flyttade in i huset.
 
– Jag har alltid samlat på vackra saker. Men nu hade jag helt plötsligt ett helt hem att fylla. Med ett nybyggt hus är det mesta som man vill ha det, optimal förvaring och maximalt ljusinsläpp, men jag kan ändå sakna sneda tak och knarriga golv, fortsätter Ida.
 
IMG_8399
Ida och Johannes som älskar att laga mat och att omge sig med vänner har lagt ned mycket kärlek på hemmets hjärta, köket och matplatsen.
 
– Här kan jag sitta i timmar och dricka kaffe och rita med barnen. Det stora fönstret bjuder in naturen. Vi får verkligen uppleva årstiderna precis utanför. Mycket var redan gjort i huset när vi köpte det, men vi ville göra det till vårt såklart. Så både kök och badrum och alla golv har vi fixat till.
 
– Mitt senaste projekt är min yngsta dotter Junis rum. Hon har ett bebisrum som nu lagom till hennes treårsdag ska få bli ett flickrum.
sovrum barnrum
 
– Min inredningsstil är ganska okomplicerad. Jag älskar när det känns oplanerat och mysigt som den känslomänniska jag är. Jag blir stressad av för mycket färg. Det enda undantaget blir Junis rum, avslutar Ida innan vi mätta, glada och fulla med inspiration lämnar den vita villan med stilleben bakom oss.
 
 
Läs också:
5 fina och härliga doftljus som vi älskar
Här är blommorna som överlever i vintermörkret
Inspireras av denna lägenhet med hotellkänsla som finns ute till försäljning
 
 
Av: Sanna Fischer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!