Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Den unika vindsvåningen i Vasastan har allt vi kan drömma om

En unik lägenhet med charm – det var Sara och Magnus ute efter när de skulle flytta ihop. Som tur var fann de denna pärla, som har allt.
 
Högst upp i det vackra gamla hörnhuset från 1906 hittade Sara Björklund och Magnus Hellsten sin drömlägenhet. Bostaden skulle bli den första de hade tillsammans, och de ville redan från första början att det skulle kännas som deras gemensamma hem.
 
– Vi bestämde oss för att sälja av alla saker vi hade sedan tidigare, förutom ett par personliga ting, och börja om på helt ny kula, berättar Sara.
 
Skandinavisk Kök by Henrik Nero
 
HUSESYN
Här bor: Sara Björklund och Magnus Hellsten
Läge: I utkanten av Vasastan, Stockholm
Storlek: 55 kvadratmeter

by Henrik Nero

När paret flyttade in 2013 hade vindsvåningen, som byggdes till i huset under 80-talet, renoverats i flera omgångar.
 
– Det fanns dock en del av 80-tals känslan kvar, och det gillade vi inte riktigt så vi bestämde oss för att göra om en del, säger Sara.
 
Under åren som gått har de bland annat målat om, byggt garderob i hallen, satt upp glasdörrar till sovrummet och renoverat köket.
 
– Vi älskar att vara sociala och ha vänner över på middag så vi la lite extra krut på köket och byggde ut köksön så att man kan sitta där – det blev väldigt lyckat, säger Sara.

Skandinavisk Matplats by Henrik Nero

– Vi hade långa diskussioner om hur vi skulle kombinera våra stilar för att få en lägenhet som vi både tycker om.
 
Stilen i hemmet är modern, med en bra balans av ljusa och mörka detaljer som gör att inredningen uppfattas som sammanhängande, ombonad och genomtänkt.
 
– Det blev lite mörkare än vad vi först tänkt. Men nu tycker vi bara att det är tufft.

by Henrik Nero

Sedan paret flyttade in har lägenheten i princip varit i ständig förändring, stora som små projekt varvas med varandra.
 
– För mig är det viktigt att hemmet känns levande, och det är därför som jag alltid vill ha projekt på gång. Det handlar främst om att byta ut detaljer som kuddar och tavlor – men oavsett vad jag har på önskelistan gör jag alltid massor med research som jag sedan presenterar för Magnus, säger Sara med ett skratt.

Skandinavisk Allrum by Henrik Nero

Det öppna rummet, med kök och vardagsrum i ett, är parets favoritplats. Här spenderar de mest tid både ensamma och tillsammans med vänner och familj.
 
– Takbjälkarna, som syns tydligt här, är en av de detaljer som ger lägenheten den där härliga charmen som gjorde att vi föll pladask första gången vi såg den.

by Henrik Nero
 
Skandinavisk Sovrum by Henrik Nero

En annan detalj som Sara och Magnus gillar extra mycket är de eleganta glasdörrarna som leder in till sovrummet.
 
– Vi ville ha något som passade den övriga stilen på ett bra sätt och när vi satt och googlade hittade vi flera olika lösningar, men vi kom fram till att det skulle passa bäst med ett par industriella dörrar.

Skandinavisk Sovrum by Henrik NeroSkandinavisk Sovrum by Henrik Nero

Väl inne i sovrummet möts man, precis som i de andra rummen, av en ljus och modern inredning, men här finns dock ett specifikt element som gör att rummet sticker ut.
 
– Fondväggen i sovrummet är vårt lilla experiment, säger Sara och fortsätter, Vi tycker att det fungerar som ett bra substitut för en sänggavel samtidigt som det ger karaktär till rummet – på grund av det sistnämnda har vi till och med valt att ha en likadan vägg i hallen.

Skandinavisk Hall by Henrik Nero

I anslutning till sovrummet ligger en klädslukande walk-in closet.
 
– Den fanns här när vi flyttade in, men då var det andra garderobsdörrar. Vi bytte ut dem mot enklare vita varianter som matchar luckorna i köket.

by Henrik Nero

Utrymmet har också piffats till med ett par väl valda detaljer.
 
– I väntan på en äkta CH24 Y-stol fick jag nöja mig med en tavla på möbeln, från Desenio, säger Sara och skrattar.
 
Paret har trivs väldigt bra i vindsvåningen, men nu är det dags för dem att flytta till en större bostad, och deras första gemensamma hem är redan sålt.
 
– Vi gillar området så vi kommer inte att förflytta oss långt, bara ett par kvarter bort.
 
Av: Amanda Strömberg, Houzz.se
Foto: Henrik Nero
 
För mer härlig inspiration:
10 sätt att inreda hyreslägenheten personligt
10 hem som visar varför det är helt rätt med svarta fönster i badrummet
Fråga experten: Så här målar du om dina gamla möbler som proffset

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!