Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Konstnären Anna Bülow: “En liten del av mig i alla mina verk”

Konstnären Anna Bülow kommer från Sverige men bor nu i Oslo där hon är verksam som konstnär och grafisk designer. Med ett subtilt och samtidigt drömmande vackert och skandinaviskt uttryck har Annas konst uppmärksammats världen över. Vi fick en pratstund med Anna om konsten, drivkraften i att skapa och varför hon ofta låter porträttera kvinnor i sina verk.

I den här artikeln förekommer reklam för Metro Modes egen webbshop In My Corner.

Vem är du?

– Jag är en svensk konstnär och entreprenör bosatt i Oslo. Jag ritar oftast för hand i blyerts, kol eller med akryl och bearbetar sedan teckningarna digitalt.

Var får du inspiration ifrån?

– Jag inspireras av livet. Av omvälvande händelser som sätter spår och som kräver att få rum, att bli gestaltade. Jag inspireras särskilt av den tysta kommunikationen människor emellan; ansiktsuttryck, mimik, linjer och former från naturen.

Du arbetar som konstnär och som grafisk designer, vad var det som fick dig att välja det?

– Jag har alltid skapat och haft ett behov för att uttrycka mig i form. Jag tror att om du frågar vem som helst i min familj så skulle de säga att de alltid vetat att det var konst jag skulle hålla på med. De visste det nog innan jag själv!

Du porträtterar ofta kvinnor i dina verk, varför då?

– Man kan skönja en liten del av mig i alla mina verk – även om de inte är direkta självporträtt. Jag inspireras även av andras öden jag stött på i livet. Visst finns det män i vissa av mina verk men då har de biroller. Det känns som ett självklart val för mig.

Vad är konst för dig?

– Jag säljer mina tavlor över hela världen och jag fascineras alltid över hur konsten verkligen är ett universellt språk som inte behöver översättas. Konst är också ett sätt för mig att försöka tolka och förstå världen vi lever i, ge min bild av samtiden.

Vad skulle världen vara utan konst?

– Den är en jättesvår fråga men jag tror att drivkraften att skapa är en del av oss, även när vi inte tillåts att uttrycka oss konstnärligt så finns det alltid några som ändå gör det. Jag tror inte att det går att kväva konsten.

Posters Anna Bülow, 595 kr. Klicka här för att köpa Anna Bülows konst på Metro Modes egen webbshop In My Corner.

Om du inte arbetade med konst, vad skulle du vilja göra då?

– Ingenting. Det har alltid varit så självklart för mig det jag gör. Konst och design är min väg helt enkelt.

Vad händer nu?

– Jag fortsätter att driva mitt konstföretag och att jobba med mina agenter i Kina, Australien och runt om i Europa. Jag älskar att se mina tavlor spridas i hem världen över och jag kommer att släppa flera nyheter nu under våren. Och så blir det utställning i sommar så klart!

Klicka här för att komma till Anna Bülows hemsida.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!