Home

Konstnären Tove Frank: ”Jag tycker kvinnan är värd mer tid i rampljuset”

Tove Frank kommer från Sverige och bor nu i en fabrik i Skåne där hon arbetar som konstnär. Tove har varit verksam inom konst på olika sätt, och arbetar med egna metoder i för- och efterarbete och skapar så en unik stil i sina bilder. Upplevelsen av att kvinnan tenderar att hamna i skymundan har fått henne att i sin konst ofta låta porträttera kvinnor på ett vackert och starkt sätt. Vi ställde några frågor till Tove om skapandet, inspirationen bakom och vad konst är för henne.

I den här artikeln förekommer reklam för Metro Modes egen webbshop In My Corner.

Vem är du?

– Jag är ingenting och en del av allt. Jag kommer från en blå planet men också från allting vilket inkluderar jorden såsom vi upplever den. Just nu bor jag i en fabrik i Skåne, lite utanför Helsingborg.

Var får du inspiration ifrån?

– Från alltet egentligen. Det finns inte en dag utan att något på min väg inspirerar mig. Jag tror att teater, musik och dans sätter ton i mina bilder. Eftersom jag själv har varit aktiv inom alla de områdena manifesteras sådan energi därifrån.

Du porträtterar ofta kvinnor, vad inspirerar med det motivet?

– Min upplevelse är att kvinnor ofta hamnar i skymundan och förminskas av helt olika anledningar som egentligen inte har grund i någonting. Kvinnan är magisk. Hon har en intuition och en omhändertagande instinkt som driver liv vidare. Hon bär liv, hon är så mycket liv. Och sen gillar jag konturerna av en kvinna. Så vackert.

Vad hoppas du förmedla med din konst?

– Jag tänker nog aldrig riktigt så, kanske inför ett specifikt projekt eller en utställning där jag för stunden har en åsikt eller känsla om något. Mina åsikter och ståndpunkter förändras dock ständigt då jag lyssnar in längs vägen och balanserar mot resonansen som sker inuti i mig. Jag vill växa och förändras till det jag upplever som bättre. Men om igen; Jag tycker att kvinnan är värd mer tid i rampljuset. Jag har förstått att många identifierar sig med mina bilder, finner tröst, hopp eller ser en egen historia. Det är kanske för att bilderna även speglar mina processer och alla är vi speglar av varandra. Vi är alla en del i helheten.

Vad är konst för dig?

– Det kan vara precis vad som helst. Ett skosnöre som trillar ner på golvet i en vacker ögla. Fågelsång eller havets dans. Det behöver inte vara något specifikt. Jag ser och upplever konst överallt.

Vad skulle världen vara utan konst?

– Jag tänker, vad skulle världen vara utan att vi betraktar och upplever den.

Posters Tove Frank, 899 kr. Klicka här för att köpa Tove Franks konst på Metro Modes egen webbshop In My Corner.

Om du inte var konstnär, vad skulle du vilja göra då?

– Jag hade absolut jobbat med att hjälpa de som har det sämre. Jag har haft sådana jobb och att utöva altruism är den största tacksamhet som finns. Och tacksamhet blir lycka. Jag försöker hjälpa till på de sätt jag kan just nu. Jag har en clownkaraktär som vill göra barnprogram för att nämna något mer konkret. Eller så vill jag jobba i naturen med åsidosatta dåligt behandlade djur. Vi människor klampar in för hårt på djurens territorier och har mycket att återgälda.

Vad händer nu?

– Nu ska jag vara ledig ett tag. Då ska jag måla, skulptera och låta flödet ta plats. Snart ska jag resa. Jag vet ännu inte vart. Det visar tiden.

Klicka här för att komma till Tove Franks hemsida.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!