Home

Lägenheten på Kungsholmen har köket vi alla drömmer om

Tobias Darnell är mäklaren som motvilligt gick på visning och hittade sin drömlägenhet på Kungsholmen i Stockholm.
 
Om man jobbar som mäklare måste det kännas lite extra jobbigt att få en mäklare som kund – de vet hur man hittar fel och brister i ett objekt, och låter sig inte luras av snygg styling eller doften av nybryggt kaffe. Men när det gäller Tobias och hans fru Carin var det tvärtom. De hade inga förväntningar alls på lägenheten på översta våningen i ett ganska nytt hus på Kungsholmen, och masade sig ganska ogärna iväg på visning. Men när de klev in i den ljusa lägenheten och såg dess potential ändrade de sig snabbt…

– Carin vägrade först att gå på visningen, hon sa bara ‘vi kommer inte bo där’. Jag jobbar ju som mäklare själv och kom hem på söndagen och undrade hur visningen gått, men Carin bara svarade att hon gått och fikat istället. Men vi gick dagen efter och föll pladask – det var vårt hem från första ögonkastet.

Skandinavisk Kök by Svensk Fastighetsförmedling
 
HUSESYN
Här bor: Tobias och Carin Darnell, med Axel 3 år och Vidar 1,5 år. Tobias är mäklare och Carin driver det ekologiska barnklädesföretaget Lilla Busfrö.
Läge: Marieberg, Kungsholmen, Stockholm
Yta: 88 kvadratmeter
Byggnadsår: 2002
Fotograf: Andreas Pedersen
Styling: Jonna Sommarhed Sjöstrand

Skandinavisk Uterum by Svensk Fastighetsförmedling

Kanske var det Tobias vana att som mäklare granska planlösningar som gjorde att de kunde se potentialen i lägenheten. När de kom på visningen var det en ganska dåligt utnyttjad trea de såg, men de såg att de kunde göra om lägenheten till en social fyra med öppen planlösning istället. Tobias gillade särskilt att det fanns en gammaldags charm i lägenheten som man i vanliga fall bara hittar i äldre bostäder, och bestämde sig för att utnyttja det i inredningen. Köksgolvet kaklades med marockanska plattor, en skjutdörr med spröjsade glas installerades för att öka på punschverandakänslan och stilen på luckor och lådor blev modernt lantlig.

Skandinavisk Kök by Svensk Fastighetsförmedling

– Jag gjorde en hel del research om kök, från platsbyggda till dyrare färdiggjorda, men det blev ändå Ikea till slut. Knepet är ju att kombinera stammar från Ikea med lyxiga detaljer. Vi köpte till exempel till en marmorbänk och handtagen är i mässing från Nacka Byggnadsvård, säger Tobias.

Skandinavisk by Svensk Fastighetsförmedling

Bänkskivan må vara av lyxig marmor, men lever man med två små barn och gillar att laga mat sätter det sina spår – välkomna sådana tycker Tobias.

– Jo, den har en viss patina, men det gör oss inget. Ibland glömmer man en citronklyfta efter en middag, men då får man en fläck som en fin, vit blomma där den legat som minne istället. Låt det vara fläckar, låt det vara liv, vi visar att vi bakar och lagar mat här.

Skandinavisk by Svensk Fastighetsförmedling

Golvet i köket var en ganska stor investering på 30 000 kronor inklusive golvvärme, men absolut värt det eftersom det sätter tonen i hela hemmet.

– Det är lätt att ta den trygga vägen med vita väggar och dämpade golv men vi ville få in färg nånstans och ha en lite galen twist. Vi letade länge efter just de rätta nyanserna, och de här är klockrena!

Skandinavisk by Svensk Fastighetsförmedling

Varje familjemedlem har en frukostmugg var, killarna en lite mindre variant för små händer.

Skandinavisk Vardagsrum by Svensk Fastighetsförmedling

Skandinavisk by Svensk Fastighetsförmedling

Sekelskifteskänslan kommer igen i den gamla byrån, men den färgstarka målningen på väggen för oss direkt till samtiden.

– Vi ville från början att det skulle finnas en lite galen anstrykning här, en annorlunda wow-känsla. Tavlan köpte jag av en före detta kund, Jan Naliwajko, och den kommer hänga med oss var vi än flyttar.

Skandinavisk Barnrum by Svensk Fastighetsförmedling

Pojkarna delar rum, vilket Tobias och Carin tycker är praktiskt vid läggdags och sagoläsning.

Skandinavisk Sovrum by Svensk Fastighetsförmedling

Föräldrarnas sovrum är ljust och luftigt, med tapet från Morris & Company som för med sig sekelskiftestänket.

– Vi köpte nog den här lägenheten 10 år för tidigt, säger Tobias.

Skandinavisk Trädäck & Balkong by Svensk Fastighetsförmedling

– Den är perfekt på många sätt – nära stan men lite lugnt och avskilt, jag kör elbil och laddar den nere i garaget, det finns en bra matbutik runt hörnet… Men den saknar en trädgård och arbetsyta, vilket vi behöver just nu.

Av: Sara Norrman, Houzz.se
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

 
För mer härlig inspiration:
8 sätt att maximera förvaringen i sovrummet
Så använder du designklassiker i badrummet – 8 fina exempel
Inred grönt: 8 tips för ett miljövänligare hem

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!