Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Lättskötta växter för nybörjare

Växter är bra för ditt välmående eftersom de renar luften samtidigt som de skapar en behaglig och vacker hemmamiljö. Nedan har vi listat åtta lättskötta växter som inte kräver gröna fingrar för att blomma ut. De passar också perfekt för dig som är nybörjare och önskar lite mer klorofyll i ditt hem.

Foto: Interflora

Lyfter du in naturen i ditt hem blir det inte bara mer trendigt, du får också en trevligare hemmiljö. Det finns många anledningar till att inreda ditt hem med växter. Med en renare och fuktigare luft kan du få ett bättre inomhusklimat men också öka din mysfaktor avsevärt! Nedan listar vi åtta lättskötta växter för dig som vill börja inreda mer med gröna blad!

Källa: Interflora

Rundcalathea KÖP

Rundcalathea

Med sina stora runda blad i grönt och vitt  är rundcalathean en vacker och lättskött växt som är nöjd om den får ljus men som helst undviker direkt sol. Jorden behöver hållas lätt och jämnt fuktig och en temperatur på minst 18 grader rekommenderas.

Pris: 225 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Silverranka KÖP

Silverranka

Silverrankan har inte problem med skugga och hänger gärna i en ampel en bit in i rummet. Kom ihåg att låta jorden torka upp lätt mellan vattningarna och att växtsaften kan vara skadlig för hundar och katter.

Pris: 265 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Gullranka KÖP

Gullranka

Gullrankan är en robust klätterväxt som gärna bor på ett skåp, i en bokhylla eller hänger i trappan. Den är lättskött och snabbväxande och lätt att föröka genom sticklingar. Den vill stå ljust men inte i direkt solljus och vattnas under sommaren en gång i veckan, mer sällan under vintern. Spraya gärna bladen regelbundet med en blomspruta.

Pris: 275 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Aloe Vera KÖP

Aloe Vera

Aloe veran är extremt lättskött och kan placeras lite varstans. Ställ den gärna ljust och soligt men undvik direkt solljus. Vattna varannan vecka och låt jorden torka ut mellan vattningarna. Den vill ha väldränerad jord med ett lager av lecakulor i botten av krukan.

Pris: 145 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Fiolfikus KÖP

Fiolfikus

Fiolfikusen kan bli hela två meter inomhus och den vill gärna ha en stilla växtplats där den slipper drag. Torka av bladen med jämna mellanrum och vattna en gång i veckan. Den planteras om vartannat år.

Pris: 365 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Guldpalm KÖP

Guldpalm

Guldpalmen hjälper till att rena luften och är otroligt lättskött. Ställ den ljust men undvik stark sol. Växten vattnas 1-2 gånger i veckan och jorden bör hållas fuktig. Den trivs i hög luftfuktighet så spreja gärna av bladen regelbundet.

Pris: 365 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Monstera KÖP

Monstera

Monstera har blivit en mycket populär krukväxt de senaste åren och känns igen på sina stora flikiga blad. Den trivs med att stå ljust placerad, men inte i stark sol. Vattna två gånger i månaden och låt torka ut däremellan. Ge näring två gånger i månaden.

Pris: 165 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Elefantöra KÖP

Elefantöra

De små gröna parasollen som är elefantörats blad är en retroväxt som gjort en rejäl comeback! Den trivs med att stå halvljust och vill undvika direkt och starkt solljus. Vattna den en gång i veckan och låt den torka upp mellan vattningarna. Spreja bladen regelbundet.

Pris: 55 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!