Home

Lidl Sverige släpper smakfulla posters med konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK

Köttbullar och lingonsylt är något som de flesta av oss förmodligen inte vill ha på väggen – såvida det inte rör sig om konst, förstås! Elin PK och Emilia Ilke ligger bakom Lidl Sveriges nya posterkollektion som består av fem olika motiv inspirerade av just matvaror.

Foto: Lidl

I mitten av september släpper Lidl Sverige fem posters skapade av konstnärerna Elin PK och Emilia Ilkes. Motiven är kreativa tolkningar av produkter från Matriket – däribland köttbullar, lingonsylt, mjölk, skorpor och osten Ysta.

Säljs i begränsad upplaga

Lidl Sverige introducerade Matriket under våren 2023, detta i syfte att göra det enklare för konsumenter att hitta mat från svenska gårdar och leverantörer genom att samla över hundra svenska livsmedel under ett gemensamt varumärke.

Foto: Lidl

“Med lanseringen av vårt varumärke Matriket ville vi göra det enkelt för våra kunder runt om i landet att hitta bra svensk mat till ett lågt pris. Vi är stolta över att nu få presentera det här samarbetet med de talangfulla konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK”, säger Robert Stekovic, Inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige i ett pressmeddelande. 

Foto: Lidl

Kollektionen består av totalt fem motiv och finns tillgänglig i en begränsad upplaga i samtliga Lidl-butiker från och med den 14 september. Varje motiv från respektive konstnär kommer att kosta 149 kronor och försäljningen pågår så länge lagret räcker. 

Foto: Lidl

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!