METRO MODE + Plantagen

Linn Herbertsson väljer höstens designfavoriter

Grönt är skönt och i höst tar vi rygg på stilsäkra bloggaren Linn Herbertsson och inreder med härliga växter och vackra krukor. I samarbete med Plantagen har Linn valt ut sina favoriter ur den nya kollektionen signerad arkitekten Thomas Sandell.

Foto: Linn Herbertsson.

Vem vill inte omge sig med gröna växter och vacker inredning när hösten kommer? Nu lanserar Plantagen ett nytt spännande designsamarbete med arkitekten Thomas Sandell, som formgivit piedestaler, amplar, brickor och andra tillbehör att förhöja inomhusväxterna med. Bloggaren Linn Herbertsson har botaniserat i kollektionen och valt ut några favoriter till sitt hem.

“Jag gillar att göra om med små medel och nu till hösten var jag säker på att jag ville skapa någon typ av förändring i lägenheten utan en allt för stor ansträngning. Ni som känner mig genom bloggen vet att jag är tokig i gröna växter, det är nästan uteslutande de växter vi har hemma och jag tycker att växter och blommor kan förvandla vilket rum eller vilken uteplats som helst till en mycket härligare och mer hemtrevlig plats”, skriver Linn på sin blogg.

Foto: Linn Herbertsson.

Designsamarbetet med Thomas Sandell går under namnet “Extend your space” och  tanken med kollektionen är att integrera växter i inredningen på ett nytt och uppfinningsrikt sätt. Kollektionen är inspirerad av arkitektoniska former med smarta lösningar – som exempelvis inbyggd växtbelysning och praktisk upphängning. Piedestalen Situne är en av de stilrena favoriterna som Linn Herbertsson valt att inreda med i höst.

“Det är så roligt att arbeta på höjden med Situne Piedestalen och visa upp växterna tillsammans med varandra som ett litet konstverk. I höst kryllar det av piedestaler i inredningsbutikerna men denna är min favorit. Den ser nästa ut som ett träd och jag gillar att det finns tre olika armar med brickor där man kan placera det man själv tycker är fint”, skriver hon.

Foto: Linn Herbertsson.

Till arbetsrummet har Linn valt att arbeta med de två brickorna Dalia lång och Dalia rund. Istället för att fästa dem på ett fönsterbräde har hon låtit dem bli en del av den höga bokhyllan. Ett stilrent och spännande sätt att skapa volym och dynamik i rummet.

“Jag tycker att den här brickan är en genialisk liten uppfinning som jag nästan önskar att jag hade kommit på själv”, skriver hon.

Foto: Linn Herbertsson.

I matsalen har Linn hängt ampeln Alora, en stilren kruka med inbyggd växtbelysning som gör det enkelt att inreda med växter på oväntade ställen.

“En fin detalj att lysa upp med i hemmet när det blir lite mörkare ute”! skriver hon.

Situne piedestal

Situne piedestal

Piedestal med tre armar. Pris 399 kr. Köp den här.

Nästa bild
Grenna hängande bricka

Grenna hängande bricka

Hängande lösning för flera växter. Pris: 199kr. Köp den här.

Nästa bild
Dalia rund

Dalia rund

Fästbar bricka för växter. Pris 199kr. Köp den här.

Nästa bild
Dalia lång

Dalia lång

Fästbar bricka för växter. Pris: 299kr. Köp den här.

Nästa bild
Alora växtarmatur

Alora växtarmatur

Vattentät kruka med armatur för växtbelysning. Pris: 399kr. Köp den här.

Kan kompletteras med Lysa växtlampa för komplett lösning. Pris: 129kr. Köp den här.

Nästa bild
Studia bricka med växtbelysning

Studia bricka med växtbelysning

Vattentät kruka med armatur för växtbelysning. Pris: 449kr. Köp den här.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!