Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Inredningstrenderna vi lämnar bakom oss 2018 – det här satsar vi på istället

Vi är några veckor in i 2018 och vi börjar se framemot att fylla våra hem med nya och spännande inredningstrender. När nya trender kommer in i våra liv betyder att det är dags att säga hejdå till några gamla trotjänare.

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

trender-2018-inredning-fargerFoto: Broste Copenhagen/Ellos Home

Vi älskar trender för det ger oss extra inredningsinspiration. Antingen hittar du din nya favorittrend eller så gillar du dem inte alls och struntar i dem. Vi ser trender som just inspiration och gillar att grotta ner oss i hur inredningsåret kommer se ut. Här listar vi trenderna som vi lämnar bakom oss och vad vi byter ut dem mot. Inspireras av bildspelet och kom fram till hur du ska inreda i vår, både du som följer trender slaviskt och du som älskar att hata dem.

1. Marmor KÖP

1. Marmor

Det vita marmoren har hängt med oss i flera år nu och det har blivit dags att ge plats åt nya material. Älskar du marmor? Satsa på den i nya nyanser som till exempel rosa.

Välj – Sammet

Materialet som tar över platsen som det mest älskade materialet är sammet. Det har varit på uppgång under flera år och i år når det sin peak, gärna på möbler.

Sammetspall, Ellos Home, 399 kronor. Köp här>

KÖP

Nästa bild
2. Mässing KÖP

2. Mässing

Liksom marmor har mässing varit en kär trotjänare och har varit trendigaste trendigast. Nu börjar dess tid vara förbi, även om vi fortfarande älskar mässing så gör vi det i lagom dos. Inte så pass mycket att vi inreder ett helt rum i mässing.

Välj – Silver

Det varma guldiga byts ut mot kalla och blanka metaller som silver och krom. De gråa metallerna ger en lyxig känsla som du kan matcha fint till sammet eller jordnära kulörer.

N°125, 9095 kronor. Köp här>

KÖP

Nästa bild
3. Hemnet-hemmen KÖP

3. Hemnet-hemmen

Ni vet alla vad vi menar, hemmen som är välstajlade med skrynkliga linnedukar och pudriga pasteller. Hemmen ser nästintill identiska ut och har alla samma detaljer. 2018 säger vi hejdå till det supertrendiga och opersonliga.

Välj – Personlighet

Vi byter identiska hem mot unikt och personligt. Utgå från dig själv och dina behov när du inreder. Har du en vas som du fick av din farmor eller älskar du Tintin? Låt dina intressen och din personlighet komma fram i din inredning. I år låter vi våra känslor styra vår inredning.

Areaware, 109 kronor. Köp här>

KÖP

Nästa bild
4. Vita möbler KÖP

4. Vita möbler

Vitt i alla dess former är vi verkligen så otroligt trötta på. Det skandinaviskt vita har dominerat i flera år nu och jag tror att vi alla är överens om att vi låter den vita färgen vila nu.

Välj – Trämöbler

Naturliga material dominerar därför låter vi färgpenslarna vila en stund och behåller möblerna i sitt rätta jag – i fina träslag. I år gör det inte eller något om du blandar olika träslag, ju mer trä desto bättre.

Designtorget, 6 140 kronor. Köp här>

KÖP

Nästa bild
5. Prydnader KÖP

5. Prydnader

Alla de där små prylarna som skapar spännande stillebenen lägger vi ner i en kartong för en stund. För det finns någonting annat som kommer med stor framfart.

Välj – Växter

Det finns kanske ingen som har missat att det just nu råder en helt galen grön trend just nu. Då menar vi inte grön som i färgen grön utan som i växter. Helst vill vi ha hela våra hem fyllda av en massa gröna växter, stora som små. Vi låter dessutom växterna ta mer plats låter dem gärna ta en möbels plats, riktigt höga växer är det vi gillar.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
6. Rosa väggar KÖP

6. Rosa väggar

Millennial pink var allt vi pratade om 2017. Vi blev helt galna i rosa och ville ha det på ALLT! Var det något vi blev djupt förälskade i så var det rosa väggar. Vilket är något vi kanske avvaktar lite med i år. Rosa är fortfarande en av de stora trendfärgerna men är på väg bort, en rosa vägg kan vi kanske tröttna på om några månader.

Välj – Rosa textiler

Eftersom rosa fortfarande är en stor trendfärg väljer vi det gärna på textiler som är lätta att byta ut. Rosa påslakan, kuddar, gardiner och mattor alla textilier får gärna gå i rosa.

Lagerhaus, 149 kronor. Köp här>

KÖP

Nästa bild
7. Grönt KÖP

7. Grönt

Är det en färg vi har älskat sönder i inredningsvärlden så är det grönt, både på väggar, textiler och porslin. Vi har helt enkelt inte fått nog, eller har vi det? 2018 börjar vi lämna det grågröna bakom oss och väljer en helt ny riktning i färgkartan.

Välj – Brunt

De stora färgtrenderna för nästa år är allt som går i jordnära nyanser som brunt, beige och rostrött. I år väljer vi harmoniska nyanser på våra möbler och på våra väggar. 

Broste Copenhagen, 20 129 kronor. Köp här>

KÖP

Nästa bild
8. Tavelvägg KÖP

8. Tavelvägg

Vi har väl alla haft minst en tavelvägg hemma och nu är det dags att plocka ner dem från väggarna. Vi går mot mer färgstarka väggar och då behöver vi inte fylla en hel vägg med spännande tavlor. Få och väl utvalda tavlor dominerar just nu.

Välj – Stora mattor

Nu låter vi detaljerna ligga på golvet och satsar på stora statement-mattor som tar upp nästan hela rummet. Vi gömmer våra golv och låter fötterna vila på mjuka mattor. En stor och stilsäker matta blir som pricken över i i din inredning.

Decotique, 14 850 kronor. Köp här> 

KÖP

Nästa bild
9. Kaktusar KÖP

9. Kaktusar

De stickiga växterna var dundertrendiga 2016 och har sedan dess sakta men säkert tagit ett steg tillbaka. Du ser dem inte i inredningsmagasin lika ofta men de är fortfarande galet lättskötta och vackra.

Välj – Storbladiga växter

Vi var inne på det redan i punkt fem stora växter är det som gäller just nu. Gärna med riktigt stora och maffiga blad som Rundkalatean eller mångas favorit Monsteran. 

Rundkalatea, Plantagen, 199 kronor. Köp här>

KÖP

Nästa bild
10. Barvagnar KÖP

10. Barvagnar

Det är dags att vi säger farväl till drinkvagnarna, barvagnarna eller serveringsvagnarna (kärt barn har många namn). Även den här fick sin peak under 2016 och drinkvagnarna skenade i pris på auktioner och i inredningsbutiker. Men nu är deras tid förbi.

Välj – Dagbäddar

Vi har hittat en ny favoritmöbel som vi nästan håller på att älska ihjäl – dagbädden. Den får vilket rum som helst att få en ny och spännande karaktär. Byt ut en fåtölj mot en stilsäker dagbädd. 

Ellos Home, 3 999 kronor. Köp här>

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!