Home

Marmorn får konkurrens i inredningsvärlden – här är materialet som förväntas ta över

Marmorbänkar, marmorljusstakar, marmorgolv – ja, vi har sett allt! Trots att marmor fortfarande är ett säkert kort när det kommer till inredning förväntas det komma en populär efterträdare. Allt pekar nu på att materialet agat kommer bli vår nya favorit!

agat_inredningstrender_2018Foto: Decorpad & Desenio

Marmortrenden har hållit i sig länge, men det senaste trendmaterial förväntas nu bli marmors ersättare. Det är nämligen Agat, en typ av ädelsten, som börjar synas allt mer i inredningsvärlden. Agat finns i många olika varianter och färger, och färgas även ibland på konstgjord väg för att skapa en häftig nyans. För de som tror på stenars andliga påverkan sägs materialet också ha många fina egenskaper. Till Elle Decoration säger inredaren Lo Bjurulf att det troligen handlar om en längtan efter äkta material.

– Det började med marmor för några år sedan. Agat och andra ädelstenar är det senaste på samma spår. För ett tag sedan kom drömfångare in i inredningen, det är ju också en tydlig andlig och mystisk symbol, sedan kom makramé, läderslöjd och keramik som ser hemgjord ut – kanske vill vi visa att vi inte är storkonsumenter som förstör världen utan i stället tar tillvara på det som jorden ger.

Med agat får du den naturliga och unika känslan och dessutom ser det riktigt lyxigt ut – vi tror stenhårt på denna trend!

Källa: Elle Decoration

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!