Home

Minns ni PUB-huset? Nu blir det hotell under namnet Haymarket by Scandic

Haymarket by Scandic
PUB-huset var ett populärt varuhus beläget vid Hötorget i centrala Stockholm. Tidigare i år stängdes varuhuset ned för att byggas om till hotell. Haymarket by Scandic slår upp portarna våren 2016.

I det anrika PUB-huset växer nu en blivande hotellklassiker under namnet Haymarket by Scandic. Byggnaden ska präglas av liv och rörelse med stora sociala ytor. Dåtid, nutid och framtid samsas för att ge hotellet en spännande karaktär. Vackra Art Déco-detaljer kommer att återskapas för att ge den historiska byggnaden dess tidlösa charm. Inspirationen kommer bland annat från filmens värld och Greta Garbo som en gång började sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i just PUB-huset.
 
Haymarket by Scandic
 
Haymarket by Scandic
 
Haymarket kommer att bestå av 405 rum, varav 16 sviter. En restaurang, bar, café, eventvåning, bio samt en högklassig event-svit med tillhörande takterrass.
– Haymarket är vår mest spännande satsning hittills och tillför något som inte tidigare funnits i Scandics historia. Med satsningen på signaturhotell går vi utanför ramarna och skapar hotell med individuell karaktär och unika upplevelser. Haymarket kommer ha en internationell känsla. Människorna, maten, inredningen och atmosfären låter dig smaka på livet, säger Lars Sandberg, hotelldirektör Haymarket i ett pressmeddelande.
 
Haymarket by Scandic
 
Läs även:
1600-talsbryggeri blir lyxgym med fokus på kampsport – snart öppnar SPR Athlete Factory
Lyxvilla med inomhuspool- bara 15 minuter från innerstan
Drömlägenhet med takterrass och balkong mitt i Vasastan
 
Av: Elina Malm
Foto: Press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!