Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

DIY: Så fixar du en ny sänggavel i 7 enkla steg

Letar du efter en sänggavel som passar just till din säng? Kanske har du inte hittat någon som du gillar? Gör din egen istället! Skapa en unik och personlig sängavel i sju enkla steg. gör din egen sänggavel
Av: Petra Tungården och Sanna Fischer Nordström

Petra Tungården och Sanna Fischer Nordström guidar dig till hur du enkelt gör årets snyggaste sänggavel. Det bästa är att du inte behöver några konstiga verktyg och du behöver inte vara något DIY-proffs. Här nedan hittar du steg för steg hur du ska göra och även en instruktionsfilm

gör din egen sänggavel
Steg 1: Du behöver:
MDF-skiva (måttbeställd från Hornbach)
Vadd
Tyg
Knappar
Nål & Tråd
Häftpistol

gör din egen sänggavel
Steg 2: Klä in knapparna
Bestäm hur många knappar du vill ha. Klä in knapparna i tyget. Vi använde oss av självhäftande knappar – bara att klippa ut, tråckla och trycka åt.

gör din egen sänggavel
Steg 3: Måtta och borra
Mät ut hur du vill placera knapparna och förborra hål i MDF-skivan. Var noggrann – så knapparna blir symmetriska.

Sanna Fischer nordström metro mode home
Steg 4: Häfta fast vadden
Snåla inte på vadd. Vi la vadden i dubbla lager, för att få sänggaveln sådär lyxig och vadderad som man vill ha den. Fäst vadden med en ordentlig häftpistol på baksidan av skivan.

gör din egen sänggavel
Steg 5: Klä in sänggaveln
Klä sedan in sänggaveln med det valda tyget genom att fästa även det med häftpistol på baksidan. Var extra uppmärksam när det kommer till kanterna, där tyget lätt veckar sig.

gör din egen sänggavel
Steg 6: Fäst knapparna
Fäst sedan knapparna genom att använda dig av en längre nål som du trär igenom skivan underifrån genom de förborrade hållen.

gör din egen sänggavel
Steg 7: Fäst tråden
Fäst tråden på baksidan av skivan, genom att trä den genom ett häftstift och knyt åt. Se till att knuten sitter ordentligt så knapparna hålls spända.

 

Kika in videon här nedan för att se hur hela arbetet gick till.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!