Home

Öka bostadens värde med homestyling – 3 grymma tips!

Går du i säljartankar? Visa upp ditt hem från sin bästa sida! Att anlita en inredare inför fotografering och visningar gör mycket för hemmet och kan öka din försäljning avsevärt – men det finns några riktigt bra saker du kan göra själv för att lyfta ditt hem inför visningen.

Homestyling before and after kitchen and livingroom

Foto/Styling: Homestories

Det kan vara lätt att bli hemmablind och ha svårt att se bristerna i bostaden. Ofta behöver man en objektiv person som har ett tränat öga. En styling behöver inte betyda att man byter ut varenda möbel och detalj i hemmet. En inredare kan ibland jobba enbart med befintlig inredning. Ett klassiskt fel många gör är att möblera mot tvn, en öppen spis eller fönster, istället för att låta planlösningen avgöra. I stan har man inte råd att slösa med avgörande kvm.

Men lönar det sig att lägga pengar på styling?

Det är den stora frågan vi alla ställer oss! Mäklare som har jobbat med att sälja bostäder i flera år, är övertygad om att det är väl investerade pengar i att styla sin bostad. Det går dock inte riktigt att bevisa den stora påverkan en styling har på slutpriset. Men mäklare upplever ändå att stylingen tillför mycket och att det oftast genererar högre slutpriser. Tänk själv när du går in i en stylad bostad, det gör mycket för hela känslan!

Nedan hittar du 3 tips och före/efter-bilder som verkligen visar vilken skillnad styling kan göra! 

Källa: Homestories / Ekonomifokus

Rensa

Rensa

Rensa, rensa, rensa. Röj ut allt som inte ska vara i hemmet under visning och fotografering. Lägenheten likväl skåp, lådor och garderober ska kännas rymliga.

Foto: @kitchenandbeyond.se

Nästa bild
Städa

Städa

Renovera det som behövs, annars är det bara sätta igång att storstäda varje skrubb och vrå. Fönster, golv, diskho och badrumsinredning bör vara skinande blanka.

Nästa bild
Planera

Planera

Gå igenom varje rum in i minsta detalj. Ta in någon objektiv. Skriv en lista på vad som saknas och ring runt bland vänner för att se om något kan lånas om du inte har råd med experthjälp.

Foto: @janaheinrici

Nästa bild
Före - Vardagsrum

Före - Vardagsrum

När det är mycket som ligger framme har ögat inget harmoniskt att vila på. Man vet inte riktigt vart man ska fokusera och det finns ingen plats för att visualisera sin egna inredning i det hemmet.

Foto: Homestories

Nästa bild
Efter - Vardagsrum

Efter - Vardagsrum

Här har inredaren städat undan alla pärmar och böcker. Krimskrams är borta och allt känns mycket mer balsanserat. Här har man plockat upp de brända tonerna som är ett återkommande tema i hela rummet. Känns så mycket lyxigare!

Foto: Homestories

Nästa bild
Före - Kök

Före - Kök

Köket känns mörkt och plottrigt. Det är för mycket som händer och det kan skapa en stress inom en, speciellt för spekulanter på din lägenhet.

Foto: Homestories

Nästa bild
Efter - Kök

Efter - Kök

Undanplockat och neutrala toner. Känns luftigare och mer välkomnande!

Foto: Homestories

Nästa bild
Före - Arbetshörna

Före - Arbetshörna

Alldeles för mycket möbler och saker som är inkastat i ett och samma hörn. Rummets yta försvinner in i möbelhavet.

Nästa bild
Efter - Arbetshörna

Efter - Arbetshörna

Här vill man sitta och jobba! Luftigt, organiserat och fräscht – precis som man vill ha sin arbetshörna. Att lyfta in gröna växter gör otroligt stor skillnad.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!