Artikeln innehåller annonslänkar
Home

5 enkla tips som får dina pioner att hålla ännu längre

Nu när våren och sommaren kommer är det äntligen säsong för pioner! Vi älskar de runda och fylliga blommorna som med sin kraftiga stjälk redan har en ganska bra livslängd. Men vi vill såklart att de ska hålla ännu längre!

Foto: Interflora

1. Oftast när du köper blommor så följer det med växtnäring, om du inte fått med det så kan du röra ner lite socker i blomvattnet.

2. Pioner påverkas mycket av värme, om det är varmt slår de ut snabbare! Därför kan det vara en bra idé att placera dem på balkongen eller till och med i kylen om nätterna för att förlänga livslängden något.

3. Varannan dag bör du ge pionernas stjälkar en ny snittyta! Skär stjälken diagonalt med en vass kniv för att blommorna ska kunna absorbera så mycket vatten som det bara går.

4. Vattnet i vasen ska bytas varannan dag. Om du vet med dig att du kommer att glömma byta eller ska resa bort så kan du tillsätta en skvätt vodka i vattnet. Det tar bort de värsta bakterierna som annars bildas i vattnet.

5. När du byter vatten i vasen ska du välja kallt vatten om du vill att blommorna ska hålla länge. Om du däremot vill att de ska slå ut snabbt så kan du fylla på med varmt vatten, då kommer de att öppna upp sig fort.

Visste du förresten att pionen sägs vara uppkallad efter läkeguden Paean och att den skulle kunna hjälpa mot huvudvärk?

KÖP
Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!