Home

Så bekämpar du maskrosor och ogräs på ett enkelt sätt

Även om maskrosor har flera användningsområden och kan vara populära – inte minst hos barn – kan de också vara otroligt svåra att bli kvitt på gräsmattan. Nedan kan du ta del av två enkla, och helt naturliga, knep för att få ordning på ogräset.

Foto: Shutterstock

Även om många tycker att maskrosor är fina med sina gula blommor är det också många som inte gillar när växten sprider ut sig allt för mycket på gräsmattorna. Maskrosor är en del av en undergrupp av ogräs som kallas bredbladiga perenner som kan vara riktigt svåra att få bort när de väl slagit rot.

Den gula blomman är faktiskt inte en enstaka blomma utan många blommor som sitter ihop i en slags “korg”. Fröna kan sedan överleva i jorden i upp till fem år och en blomma kan producera ca. 5000 frön på en säsong.

Så blir du av med maskrosor

Även om maskrosorna är ihärdiga finns det flera sätt att bli av med dem – utan att behöva använda läskiga kemikalier och bekämpningsmedel.

  • Använd en kniv och peta runt maskrosen i jorden. Dra sedan fram och tillbaka så att hela roten följer med upp när du drar.
  • Häll kokande vatten över maskrosbladen. På så sätt blir de brända och gulnar, något som gör att de drar ihop sig snabbt. Det varma vattnet tränger in i jorden runt maskrosen och bränner av de delar av rötterna som är anslutna till huvudväxten.

Källa: Newly

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!