Home

Så får du dina gröna växter att överleva

Trenden de senaste åren är att vi är mer intresserade av speciella plantor som utgår från den individuella stilen och val av inredning i hemmet. Dessutom råder det stora skillnader i tycke och smak mellan olika generationer. Nedan kan du läsa om hur du bäst tar hand om dina gröna växter, som varit populära de senaste åren.

Foto: Plantagen

När det gäller vilken typ av inomhusväxter man vill ha i sitt hem finns tydliga skillnader mellan generationerna. Stora träd är särskilt populära i gruppen 18-29 år, trots att bostadsytan generellt ofta är mindre i denna ålderskategori. Kaktusar är också en storfavorit hos de yngre – men populariteten dalar i de äldre åldersgrupperna. Blommande växter är en mer utpräglad favorit i åldersgruppen 60+.

Extra belysning

Om man har en växt som man investerat mycket pengar i så kan det vara en god idé att skaffa extra belysning under hösten och vintern. Belysning av växterna kan också ses som en integrerad del av inredningen, för att göra det mysigt under den mörka tiden, men är inte nödvändigt för de flesta växter. Det finns dock växter som helt naturligt har det lite tuffare under vinterhalvåret. Fikusar är ett sådant exempel. De tappar extra blad under den perioden men reagerar med nya när ljuset återvänder.

Tips för att få din gröna växt att överleva

Växtexperten Tom Timmer, kategorichef för inomhusväxter på plantagen, delar med sig av sina bästa tips för att sköta om gröna växter.

  • De allra flesta gröna växter är enkla att sköta men två saker behöver man lägga på minnet: Vattna regelbundet men låt plantan torka upp mellan vattningarna.
  • Sätt dig in i vad växten behöver ljusmässigt. En bra utgångspunkt är att ju mörkare bladverk, desto mindre glad är plantan i sol.

Foto: Plantagen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!