METRO MODE + Lumi

Så fick bloggarna sina drömgarderober

Drömmer du också om den perfekta Carrie Bradshaw-garderoben och går i tankar om hur du ska inreda och tänka när du skapar din egna walk-in-closet? Inspireras av Petra Tungården och Pamela Bellafesta – i samarbete med Lumi har vi glimtat på dörren till deras garderober och frågat modeproffsen om hur de gick tillväga när de skapade sina drömgarderober.

 Foto: Petra Tungården

När modeproffsen och bloggarna Petra Tungården och Pamela Bellafesta skulle göra om sina garderober vände de sig till Lumi som erbjuder skräddarsydda och måttanpassade förvaringslösningar. Vi har fått följa med in i deras garderober och frågat Petra och Pamela om hur de tänkte när de skapade sina drömgarderober.

Läs mer om Lumi och deras förvaringslösningar här. 

Efter renovering och fundering skapade Petra Tungården sin drömgarderob precis som hon ville ha den: “Jag måste typ nypa mig i armen när jag går in i garderoben. Det är som att ett Carrie-moment i Sex and the city rinner över mig, haha. For real”.

Petra har låtit specialbygga ett ljusskåp som en fin detalj i sin walk-in-closet. Foto: Petra Tungården

“Jag kände att jag behövde en garderob där man verkligen kunde stuva undan saker likväl som man kunde hänga plaggen”, säger Petra. “Vi ville att garderoben precis som köket mer skulle känns som ett enda stycke än enskilda garderober.”

Smart förvaring gör att du får bra överblick i din garderob. Foto: Petra Tungården

“Som ni vet är jag ju en ganska stökig själ – som har lite svårt för att hålla ordning och reda. Men det är faktiskt svårt att misslyckas med den här grundstommen där var sak helt plötsligt har sin plats.”

Skåp och belysning ger det där lilla extra till din garderob. Foto: Petra Tungården

“Jag blev verkligen så nöjd med skåplösningen och belysningen som man även kan dimma så det känns som en klädbutik.”

En stökig garderob är ett minne blott för Pamela Bellafesta efter att hon gjorde om sin garderob. “Det är som en dröm varje gång jag kliver in i garderoben på morgonen, jag är så himla glad över att ha fått sådan fin ordning.”

Varierande förvaringslösningar ger en lyxig känsla till garderoben. Foto: Rasmus/Studio Emma Svensson

“Jag ville ha blandat häng, vik, fina lådor, accessoarförvaring och skoställ. Det blir lite som att kliva in i en fin butik. På så sätt kan jag ordna upp garderoben efter humör eller vilken stil jag är inne på för tillfället.”

En funktionell garderob gör det roligare att hålla ordning. Foto: Rasmus/Studio Emma Svensson

Jag bestämde mig för när jag fick ordning på min nya garderob att det inte fick komma in några kläder där som jag verkligen inte gillade. Varenda plagg måste ge mig bra energi.”

I Pamelas garderob har var sak sin plats. Foto: Rasmus/Studio Emma Svensson

“Utvalda plagg får ta plats, så att man direkt får en bra överblick när man kliver in. Det är också bra förvaring för accessoarer och smycken. När man väl får en bra överblick över vad man faktiskt har för plagg i sin garderob som man tycker om, först då ser man mycket tydligare vad som saknas.”

I samarbete med Lumi.

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!