Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Så fräschar du upp garderoben inför våren – 6 tips

I takt med att vintern börjar smälta bort är det hög tid att välkomna våren och fräscha upp garderoben. Nedan guidar vi dig i hur du bäst går tillväga!

Foto: Steamery

Med några enkla knep kan du få igång blodcirkulationen i garderoben och känna dig mer än beredd inför den kommande säsongen. Att bygga upp garderboen efter säsong är ett enkelt knep att hålla bättre ordning och faktiskt se till att det som ligger på hyllorna också används. Steamery har delat med sig av sex enkla knep som hjälper dig att fräscha upp garderoben inför våren.

  • Lyft fram vårgarderoben

Vissa plagg används inte året runt. Detta gäller särskilt om du bor i en del av världen där vädret förändras dramatiskt varje årstid. Det kan då vara klokt att sortera garderoben efter säsong för att få plats med plaggen som matchar det rådande vädret. Det kan kännas lockande att köpa nya sommarkläder men det finns mycket du kan göra för att fräscha upp din befintliga garderob.

  • Gör plats för ljusare tider

Ett bra ställe att börja är att flytta dina tjocka vinterkläder ur vägen för att ge plats åt dina vår- och sommarplagg. När din garderob är fylld till brädden är det lätt att glömma bort de kläder som förvaras utom synhåll. Det enklaste sättet att bekämpa detta är att hålla din garderob lätt och luftig och att då och då rotera dina plagg. På så sätt kan du se till att din garderob känns inspirerande och lättillgänglig.

  • Damma av dina vårplagg

Ibland krävs det inte mycket för att fräscha upp dina kläder efter vinterförvaringen. Vissa plagg behöver bara dammas av. Ett vanligt sätt att avlägsna ludd, damm och hår är att använda en klädroller med tejpremsor. Men detta kan vara motverkade eftersom den klibbiga tejpen lämnar limrester på tyger, vilket gör dina kläder till magneter för nytt damm och ludd. Därför är det bättre att använda en återanvändbar klädborste för att avlägsna ytlig smuts.

  • Fräscha upp dina kläder

Vår- och sommarplagg är ofta gjorda av material som är extra benägna att skrynkla sig, som siden och linne. Dessa tyger kan dra nytta av en snabb ångbehandling med en steamer efter att de har legat vikta. Att steama är ett utmärkt sätt att jämna ut veck och rynkor, ge näring till textilfibrerna och samtidigt ta bort lukter som kan dyka upp när kläder förvaras i ett trångt utrymme under en längre tid. Ett annat snabbt och enklet sätt är att spraya kläderna med textilspray, och vädra kläderna under natten.

  • Laga och reparera

Detta är också ett bra tillfälle att laga de kläder som behöver repareras. Med rätt hjälp och verktyg kan vem som helst lära sig att laga kläder. Se till att ha ett sykit nära till hands så att du enkelt kan sy tillbaka knappar, laga trasiga sömmar och lappa över hål.

  • Organisera och färgkoordinera

Organsiera sedan garderoben på ett sätt som gör den lättillgänglig och snygg. Testa att färgkoordinera alla dina plagg eller separera mönstrade plagg. Du kan också testa att förplanera dina outfits och hänga ihop matchande plagg. Det viktigaste är att du organiserar på ett sätt som är funktionellt och samtidigt estetiskt tilltalande.

Nedan hittar du produkterna som fräschar upp garderoben!

Fintvättmedel - Steamery KÖP

Fintvättmedel - Steamery

Pris: 161 kronor.

(Nedsatt från 190 kr)

KÖP

Nästa bild
Handsteamer  - Steamery KÖP

Handsteamer - Steamery

Pris: 1 200 kronor.

Finns i flera färger! 

Finns även hos Åhlens!

 

KÖP

Nästa bild
Noppborttagare - Steamery KÖP

Noppborttagare - Steamery

Pris: 400 kronor.

Finns i flera färger! 

Finns även hos Åhlens!

 

KÖP

Nästa bild
Klädborste - Steamery KÖP
Nästa bild
Sykit - Steamery KÖP

Sykit - Steamery

Pris: 250 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Textilspray - Steamery KÖP

Textilspray - Steamery

Pris: 150 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Kulörtvättmedel - Steamery KÖP

Kulörtvättmedel - Steamery

Pris: 161 kronor.

(Nedsatt 190 kr)

KÖP

Nästa bild
Steamer - Steamery KÖP
Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!