Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Så frostar du av frysen på bästa sätt

Det kan vara mer eller mindre krångligt att frosta av frysen. Är du också i stort behov av att ta tag i problemet med för mycket frost i frysen? Spana in knepen nedan!

Foto: Unsplash

Med jämna mellanrum växer sig frosten orimligt stor i frysen. Vi har väl alla upplevt hur det är att behöva pressa in dörren för att frysen ska stängas ordentligt? Frost uppstår när du öppnar dörren eller locket på frysen och varmare luft släpps in, det är alltså oundvikligt att problemet uppstår. Man bör därför vanligtvis avfrosta frysen 1-2 gånger om året. Passa gärna på under kalla vinterdagar så att du kan förvara maten utomhus under tiden, alternativt i en kylväska med kylklampar. Vi berättar hur du lättast går tillväga.

Gör så här

  • Stäng av frysen och ta ut alla matvaror.
  • Fyll en skål med kokhett vatten, ställ i frysen och lämna dörren på glänt.
  • Ställ en bakplåt eller form med hög kant längst ned för att samla upp smältvattnet. Lägg en handduk på golvet intill som skydd. Töm formen när den är full.
  • Vänta några timmar. När all is är borta, skura rent i frysen med en fuktig trasa med lite diskmedel eller ättika på.

Källa: Viivilla

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!