Home

Så gör du badrummet rent inför våren

Ljusare dagar är på ingång och det är hög tid att fräscha upp hemmet inför vår och sommar. Ett rent badrum är nyckeln till att det ska kännas fräscht hemma, nedan kan du ta del av fem enkla tips som gör toaletten skinande ren och fräsch inför den nya årstiden!

Efter den långa och kalla vintern har solens strålar äntligen börjat skina in genom våra fönster. Men att våra hem fylls av ljus betyder också att vi plötsligt ser alla fläckar, beläggningar och dammkorn som legat gömda under vintern. Därför är det extra viktigt att inte hoppa över vårens storstädning. Nedan delar sanitetsleverantören GROHE med sig av fem enkla tips som fräschar upp ditt badrum på bästa sätt!

5 tips på hur du fräschar upp ditt badrum inför vår och sommar

  • Rensa och sortera

När vintern ska rensas ut är det inte bara skor och vinterkläder som behöver städas undan. Även i badrummet samlar vi på oss en hel del saker som tar onödig plats. Toalettartiklar bredvid handfatet, produkter med passerat bäst-före-datum och proppfyllda medicinskåp gör att badrummet ser stökigt ut, trots att det precis städats. Se därför till att göra en grundlig utrensning av lådor och skåp innan du påbörjar arbetet med disktrasan.

  • Skinande ren toalett med hjälp av vinäger

Toalettstolen samlar lätt på sig bakterier, därför är den extra viktig att hålla ren. Svåra fläckar och beläggningar tas smidigt bort med hjälp av vinäger. För en skinande ren toalettstol – blanda lika delar vatten och vinäger, applicera på fläckarna och låt stå ett tag innan det sköljs bort med vatten. Att göra smarta produktval kan också förbättra hygienen i badrummet. En toalettstol som är designad för att hållas ren med hjälp av kantlös teknologi kan vara ett bra alternativ för att förhindra att bakterier fastnar.

  • Rengör handfatet – undvik vanliga missar

För att undvika smuts och bakterier bör även handfatet rengöras kontinuerligt, något som många ofta slarvar med. Var därför extra noggrann under vårstädningen när det kommer till just handfatet och ytorna runt omkring. Se till att inte missa smuts som gömmer sig runt kranen och under handfatet. Beroende på kranens utformning kan orenheter vara svåra att komma åt och för att underlätta städningen kan en kran med enhetlig design vara ett perfekt tillskott i badrummet.

  • Ta bort kalk med ättika

Kalk på duschdörrar och armaturer är ett vanligt problem som kan vara svårt att råda bot på. Ättiksprit är något av ett mirakelmedel när det kommer till rengöring och ett klassiskt husmorsknep för att få bort hårt sittande kalkavlagringar. Häll på ättika där det behövs, låt stå en stund och skölj sedan av ordentligt med vatten.

  • Fräscha upp eller byt ut textilier

För att göra badrummet riktigt vårfint kan det vara på sin plats att fräscha upp textilier som samlat på sig fläckar och bakterier under vintern. Passa på att byta ut slitna och urtvättade handdukar till nya i vårens glada färger. Även badrumsmattan kan behöva sig en ordentlig uppfräschning. Ta ut den, skaka av ordentligt och låt den vädra medan du städar.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!