Home

Så har pandemin förändrat våra hem – 5 tips på hur du håller ordning och optimerar hemmakontoret

Efter att pandemin bröt ut har önskelistan kring våra hem ändrats en del. Behoven ser annorlunda ut efter ett år med hemmakontor och åtskilliga timmar vabbande för barnfamiljer. Många har ändrat sitt hem och en tiondel uppger enligt en ny Sifo-undersökning att de även bytt bostad.

Större rum, flera rum, bättre förvaring, bättre uppkoppling och nya möbler står på mångas önskelistor efter att pandemin bröt ut. Nästan varannan svensk uppger i den nya Sifo-undersökningen gjord på uppdrag av Elfa att de har nya behov i sina hem och redan har förändrat en hel del.

Behov av att förändra sina hem

Bland lägenhetsinnehavare är det hela 49 procent som sett nya behov mot 38 procent bland de som bor i villa. “I modern tid har vi aldrig tidigare sett att så många på så kort tid haft behov av att förändra sina hem. Det är framförallt en konsekvens av att allt fler jobbar hemifrån som spiller över på frågor som hur och var vi vill bo, hur vi inreder och hur vi organiserar våra hem”, säger Christine Dalman, Förvaringsexpert Elfa.

När vi spenderar allt mer tid i våra hem och hemmet blir den centrala platsen för arbete, umgänge, träning och vila blir det viktigare och viktigare att hålla ordning för harmoni och lugn. Plötsligt blir det flera saker som ska samsas om samma utrymme.

Nedan listar vi 5 tips för bättre hemmiljö!

Oordning på hyllorna – se över djupet

Oordning på hyllorna – se över djupet

Djupa hyllor skapar lätt oordning och döda ytor. Skaffa istället grundare hyllor, eller – ännu hellre – utdragbara backar som kan placeras tätt. Du får plats med mer och det blir lättare att hålla ordning.

Foto: Elfa

Nästa bild
Bestämd plats för teknikprylar och småsaker som breder ut sig

Bestämd plats för teknikprylar och småsaker som breder ut sig

Prylar som används dagligen och som behöver vara nära tillhands, som fjärrkontroller, hörlurar och laddare, behöver bestämda platser, annars får de lätt fötter. Införskaffa en snygg korg som får stå framme eller utse en särskild plats i bokhyllan för ändamålet. Viktigast är att alla i familjen vet vad som gäller.

Foto: Elfa

Nästa bild
Göm bakom en gardin eller draperi

Göm bakom en gardin eller draperi

Gardinarrangemang för en hel vägg skapar en varm känsla och är dessutom ljuddämpande. Sätt upp en gardinskena i taket, cirka 15-20 cm från väggen, häng upp ditt favorittyg och göm grunda hyllor eller krokar bakom så har du fått en effektiv och väl dold förvaringsyta för exempelvis kontorsprylarna och pappersdokumenten.

Foto: Elfa

Nästa bild
Småprylar som hamnar i sovrummet

Småprylar som hamnar i sovrummet

Sovrummet är till för vila och återhämtning, här behöver vi verkligen ordning och harmoni. Samla småsaker och papper i burkar, korgar och tidskriftssamlare och placera på hyllor, eller fäst en förvaringslösning på baksidan av dörren.

Foto: Elfa

Nästa bild
Bygg förvaring under trappan

Bygg förvaring under trappan

Ta tillvara på utrymmet under trappan på bästa sätt genom platsbyggda hyllor eller traditionella väggskenor. Här kan du med fördel förvara saker som inte används varje dag och annars bara står framme och tar plats i onödan.

Foto: Elfa

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!