Home

Så lyckas du med spegeltrenden som inredarna älskar

Vad sägs som att att byta ut din tråkiga tavelvägg mot några vackra speglar? Det som är så bra med speglar, förutom att det är oerhört vackra, är att de passar in överallt. Eftersom de speglar omgivningen så smälter de både in och sticker ut. Okej, så nu vet vi att speglar är de nya tavlorna och att vi helst borde köpa några på stört, men hur gör man?

spegelvagg-spegel-vagg-speglar-inredningstrender-2016-varens-trender-2016-stor-spegel-speglar-pa-golvet-vintage-loppis-puff

Egentligen är det bara din fantasi som sätter gränserna för hur du vill inreda med speglar. En grundregel är att du bestämmer dig för vad du vill göra och kör det fullt ut. Vill du ha en stor spegel, då köper du en stor spegel som nästan täcker en hel vägg. Vill du ha en spegelvägg med flera små speglar så gör du det ordentligt, det räcker inte med tre små speglar det ska vara många och i olika storlekar. Så länge du håller en röd tråd så kommer det bli ett snyggt resultat. Kika in i bildspelet för att få lite tips och råd för hur du inreder snyggt med speglar.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto: sfgirlbybay.com/deringhall.com

Stora speglar

Stora speglar

Känner du inte får att gå “all in” och satsa på en hel spegelvägg kan du investera i en eller flera stora speglar som du ställer på golvet. Både snyggt och praktiskt, du slipper dessutom skruvhål i väggen.

Foto: philippeboisselier.com/newzealanddesignblog.com

Nästa bild
Få speglar

Få speglar

Vill du ha en liten spegelvägg kan du satsa på flera ganska stora speglar och sätta dem i ett härligt arrangemang. Här kan du blanda form och färg hur du vill, men försök att ha ungefär samma stil på dem. Som på bilderna här bredvid, där ramarna är väldigt tunna. Det här gillar vi lite extra mycket!

Foto: sfgirlbybay.com/rstyle.me

Nästa bild
Spegel i tavelvägg

Spegel i tavelvägg

Har du svårt att släppa din kära tavelvägg? Inkludera en spegel i den! Ett enkelt och smart sätt att få in mer speglar i ditt hem.

Foto: delightfull.eu

Nästa bild
Blandad mix

Blandad mix

Fynda gamla och fina speglar på loppisar eller auktionshus och dekorera en hel vägg med dem. Speglar, speciellt äldre, är otroligt vackra och ser nästan ut som konstverk. Här du redan en ganska bohemisk stil hemma ska du verkligen köra på det här. Har du de en minimalistisk stil är det risk att en sån här vägg sticker ut för mycket och att det inte blir någon helhet i ditt hem.

Foto: frenchbydesignblog.com

Nästa bild
Symmetri

Symmetri

Släng ut den tråkiga tavlan som du har ovanför soffan och köp runda speglar istället. För hur snyggt är inte detta?

Foto: houseandgarden.co.uk

Nästa bild
En spegel som tar plats

En spegel som tar plats

Som sagt, vill du inte att speglarna ska ta upp en hel vägg kan du satsa på en stor. Låt spegeln ta plats!

Foto: laurelandwolf.com

Nästa bild
Hel spegelvägg

Hel spegelvägg

Äntligen kommer vi till den punkt vi har väntat på. Den hela spegelväggen! Fyll en hel vägg med speglar i olika former och storlekar. Rummet kommer kännas större och du får dessutom ett konstverk som är mer levande än en tavla.

Foto: deringhall.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!