Home

Så ofta bör du tvätta ditt duschdraperi

Duschdraperiet är lätt att glömma av när det kommer till dina regelbundna städrutiner. Vi berättar hur ofta du bör tvätta ditt duschdraperi och hur du bäst gör för att få det ordentligt rent!

Foto: Pexels

Duschen är en varm och fuktig miljö där både mögel och svamp lätt kan trivas och frodas. Med tanke på hur ofta de flesta av oss duschar idag utsätts ett duschdraperi regelbundet för stora mängder vatten och fukt.

Tvätta tillsammans med handdukar

För att spara på både plånbok och miljö bör du se till att hålla ditt duschdraperi så rent som möjligt, för att slippa köpa nytt stup i kvarten. Då gäller det att du tar hand om duschdraperiet på bästa sätt. Ett duschdraperi bör tvättas ca var tredje månad och ett alternativ är att tvätta det i 40 grader, tillsammans med några handdukar som kan hjälpa till att gnugga bort smutsen.

Du kan också använda bikarbonat för att få ett skinande rent duschdraperi. Blanda en deciliter bakpulver med tvättmedel och dosera sedan som vanligt i tvättmaskinen. Bikarbonaten fungerar som slipmedel på fläckar och neutraliserar dålig lukt.

Du kan också tillsätta en knapp deciliter ättika i tvättmaskinen och om du har ett draperi som inte går att köra i tvättmaskinen satsar du helt enkelt på att gnugga bort smutsen för hand, med såpa och en skrubbsvamp!

Källa: Newsner, Expressen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!