instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Så väljer du matsalsbord – 3 råd som hjälper dig att hitta rätt

Av: Metro Mode

Många tycker att det är svårt att bestämma sig för ett matsalsbord till sitt hem. Ska man välja runt, ovalt eller ett rektangulärt bord? Hur många platser är lagom? Metro Mode ger dig tre grymma tips som hjälper dig att hitta det perfekta matsalsbordet utifrån dina behov. 





Foto: Ellos

1. Välj bordsyta efter behov

Din familjesituation är troligtvis avgörande för vilken typ av bordsyta du efterfrågar. När det kommer till bordsskivans tålighet har ni troligtvis lite olika behov beroende på om ni är ett par i 25-års-åldern eller ifall ni är en stor familj med barn i hemmet. En ömtålig marmorskiva är otroligt vacker, men kanske inte passande för alla.

2. Utgå ifrån antal sittplatser

Om ni är två personer som bor i hemmet så räcker det visserligen med ett bord med två sittplatser, men kanske vill ni även ha plats för gäster? Där får du välja huruvida du vill prioritera fler sittplatser eller större boyta i rummet. Ett smidigt alternativ är då bord med iläggsskiva.

3. Stil och utseende

Visst är funktion det viktigaste, men visst vill vi också ha ett riktigt snyggt matsalsbord? Matbordet är en en perfekt möbel att låta ta plats! Kanske vill du satsa på ett unikt material, färg eller form?

Nedan har vi listat våra favoriter bland de många fina matsalsbord som finns på marknaden just nu. Vilket är din favorit?

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår