Home

Ska du sälja eller inreda ditt hem? Här är proffsens 6 bästa stylingtips

Ska du sälja din bostad och vill maxa budgivningen, eller har du helt enkelt inte fått till den rätta känslan hemma? Oavsett om du vill röra dig vidare i bostadskarriären eller bara trivas bättre i ditt eget hem finns det några trick som gör din bostad mer harmonisk och välkomnande. Du hittar dem här nedanför!  

1. Första intrycket är superviktigt

Om de som kommer på visningen av din lägenhet eller ditt hus inte känner att entrén och hallen är välkomnande och trevlig är risken att den känslan hänger kvar, oavsett hur bra resten av bostaden passar dem. Rensa bland alla prylar och plagg och häng gärna in jackor i garderoben för att få det att kännas mer städat. Samma sak gäller för dig som bor kvar – att inte mötas av kaos och prylar överallt gör att du får en mer harmonisk känsla när du kliver innanför dörren.

2. Inspireras av andra bostäder till försäljning

Genom att göra en snabb koll på Hemnet i samma område som din bostad ligger i kan du förmodligen se några gemensamma nämnare. Det viktigaste är inte att spekulanterna nödvändigtvis ska tycka om din inredningsstil, snarare att de inte ska reagera på den så mycket. Din inredning ska lyfta fram fördelarna i din bostad, det kan till exempel vara vacker stuckatur, högt i tak eller en mysig balkong i söderläge, och genom att titta på liknande lägenheter kan du få tonvis av inspiration och idéer.

3. Sno idéer rakt av! 

Något vi ser mycket av i bostadsannonser just nu är gardiner från golv till tak som även täcker väggen bredvid fönstret, vilket ger ett intryck av att fönstret är större än vad det är. Ett litet stylingknep som gör stor skillnad! Sådana här detaljer och sätt att styla bostaden finns det tonvis av – spara ner bilder från Hemnet eller skapa en anslagstavla på Pinterest och gå loss!

Foto: Bjurfors

4. Tänk på vem som ska bo i bostaden

Är din lägenhet en etta eller tvåa i innerstan? Då är det sannolikt främst singlar eller yngre par som kommer att vara de främsta spekulanterna, och de kommer att leta efter andra saker än till exempel en barnfamilj. Lyft fram möjligheterna till middagar, den öppna spisen och håll inredningen någorlunda modern för att attrahera just den målgruppen om du ska sälja. Du kan tänka på samma sätt när det kommer till din egen bostad; kolla gärna på hur andra barnfamiljer har löst det med barnrum och förvaring för att undvika leksaker precis överallt. Självklart ger mäklarbilderna med noll stök en missvisande bild, men du kan ändå spana in några smarta förvaringslösningar och liknande.

5. Belysning och växter lyfter ditt hem

Det räcker inte en enda stor taklampa för att enkelt lysa upp ett helt rum – med punktbelysning och genomtänkta val kan du skapa rum i rummet och ge ett mysigare intryck. Något många tittar på när de ska köpa en bostad är om den känns ljus och inbjudande, så öka chanserna att den ska uppfattas så. Även växter ger bostaden ett riktigt lyft på nolltid; även om du själv inte har gröna fingrar så finns det en mängd växter som behöver minimalt med omvårdnad.

Läs också: Stor sticklingsguide! Allt du behöver veta för att skapa kopior av dina favoritväxter

6. Minimera plotter och stök

De flesta av oss njuter väl när hemmet precis är nystädat och känns sådär fräsch och i ordning? En av anledningarna till att det känns så skönt är att vi då ofta har plockat bort alla små pinaler och grejer som legat slängda runtom i lägenheten, och lagt dem på sin plats. Men du behöver faktiskt inte storstäda hela tiden för att få samma känsla – inför fotograferingar och visningar ser mäklaren till att plocka undan sådant som inte ser snyggt ut, som diskborste och disktrasa, tandborstmuggar och de där hängande bomullspadsförpackningarna. Det innebär inte att du ska göra dig av med dem, men bara genom att “gömma” saker under diskbänken eller i badrumsskåpet får ditt hem en renare och härligare look.

Läs även: Så homestylar du hemmet inför försäljning med 10 grymma tips

Källor: HemnetEkonomifokus

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!