Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Sätt färg på väggarna och ge ditt hem en helt ny look

Sätt färg på väggarna och ge ditt hem en helt ny look
7 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/01/Bild-1.jpg

Förarbete A och O

Att lyckas med sin målning handlar egentligen bara om tre enkla nödvändigheter: rengör, spackla och slipa, och sen äntligen kan du börja måla. Slarva inte med förarbetet.

https://metromode.se/files/2016/01/Bild-2-Nordsjö-Moodboard.jpg

Gör en moodboard.

Vad skall rummet används till? Vilka ljusförhållanden finns där? Ljusa färger gör att rummet känns luftigare och större, mörka färger gör att rummet upplevs mindre men får möblerna att synas.

https://metromode.se/files/2016/01/Bild-3-Hemma-hos-grundarna-av-Fabrique-.jpg

Dova toner – hetast just nu.

I år lägger vi den ljusa och fräscha eran bakom oss. 2016 innebär mycket mer färg än vi sett tidigare och är vana vid. Mycket grönt och blått som vi fick försmak på redan tidigare i höst. Men även dova toner i rött och grått.

https://metromode.se/files/2016/01/Bild-4-Nordsjö.jpg

Måla väggar, tak och snickerier i samma färg.

Det monokroma modet fortsätter i vår. I år målar vi till och med om väggar, tak och lister och foder i en och samma färg. Vilket skapar en annan rymd och ett lugn.

https://metromode.se/files/2016/01/Bild-5-Alco-.jpg

Måla tvådelat

Väggar som är målade med två olika kulörer på tvären eller bredden är kanske inget man har sett så mycket av. Men kommer stort till våren. Vill du att ditt rum ska upplevas som bredare och större? Måla horisontellt tvåfärgade väggar. Måla den mörkaste kulören nertill och den ljusaste upptill. Det ger även rummet en balans.

https://metromode.se/files/2016/01/Bild-6-Wrede.jpg

Lek med takhöjden

Trendigast just nu? Att sätta färg på taket. Lura ögat och trolla med takhöjden. Vill du ha en mysigare känsla? En mörk kulör i taket sänker takhöjden och gör rummet mysigare. Ett annat sätt att skapa en känsla av lägre takhöjd är att måla ner den vita takfärgen en bit på väggen och börja med väggfärgen där. Tvådelade väggar sänker takhöjden medan stående ränder skapar en känsla av högre takhöjd.

https://metromode.se/files/2016/01/Bild-7-.jpg

Ny färgpalett för den vågade.

Med färg kan du lura ögat – både framhäva och dölja. Brända toner som terrakotta, ockra och guld ger en varm och ombonad känsla till rummet. Färgerna ger en exotiskt känsla som vi är ganska ovana vid i Sverige, men framförallt kommer inredningen fram lite extra. Den gula färgskalan har mest få agera accentfärg, men nu känns det helrätt med gula lyxiga väggar i rätt nyans.

Inredningstrender 2016 kommer att krets mycket kring att våga inreda med färg. Petra Tungården tipsar om hur du enklast får in mer färg i hemmet.
Vitt och fräscht känns plötsligt trist och fegt. Våren 2016 bjuder på mer färg och fläkt än på länge. Att måla om är ett snabbt och billigt sätt att förändra hemma. I bildspelet finner du inspiration och tips på hur du enklast får in färg i ditt hem.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!