Home

Skapa lyxig hemmakonst – rama in din scarf

scarves_hermes_frames

Foto: elementsofstyleblog.com & pencilshavingstudio.com

När hösten knackar på dörren är det hög tid att byta ut både garderob och heminredning. Dina tunna sommarscarfs gör inte mycket nytta i vintergarderoben men på väggen skapar de däremot magi. Såhär gör du! 

Allt du behöver är en fyrkantig tunn scarf (gärna med en härlig färg och ett spännande mönster), ett strykjärn och en tavelram.

1. Skaffa en ram som har lite större mått än din scarf, vanligast är att scarfen är cirka 88 x 88 cm. Det är snyggt om du har en passepartout runt scarfen (vit kant) så att hela scarfen syns i tavlan.

2. Stryk scarfen så att den är helt utsträckt och oskrynklig (om du vill ha den lite skrynklig och tycker att det är snyggare kan du ha det så också).

3. Sätt lite häftmassa eller dubbelhäftande tejp i kanterna på scarfen och sätt fast i passepartouten så att den inte glider iväg.

4. Lägg på glaset och ramen.

Et voilà!

Det går inte att komma ifrån att Hermès scarfs har helt fantastiska mönster och färgkombinationer men självklart finns det också andra mer ekonomiska alternativ på vackra scarfs. Har du inte redan en scarf hemma kan du bland annat hitta fina på Siden Selma eller begagnade Hermès scarfs på ebay.

Om du plötsligt känner för att pryda halsen med ditt konstverk är det bara att ta ut din lilla scarf igen!

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!