Home

Sortera upp ditt liv – 5 tips för ett organiserat hem

Förra veckan hade TV4s nya satsning “Sortera upp ditt liv” premiär där flera experter hjälper svenskar att rensa och organisera hemma. En av experterna är Lina Hurtig, nedan delar hon med sig av sina fem bästa tips för ett organiserat hem.

I ett helt nytt program får tittarna möta familjer som är i stort behov av att sortera, rensa och städa ur sina hem. I “Sortera upp ditt liv” tar sig ett expertteam an utmaningen och hjälper familjen att få ordning på tillvaron igen.

Lina Hurtig är en av experterna i programmet och arbetar till vardags som inredningsexpert på IKEA. Hon har lång erfarenhet av både trender och klassiker och av att inreda svenskarnas hem. Nedan delar hon med sig av sina bästa tips för att ha ett organiserat hem.

Lina Hurtigs bästa tips för att ha ett organiserat hem: 

  1. Starta dagen med att bädda sängen. Du börjar dagen med att skapa ordning och det är lugnande att lägga sig i en städad säng på kvällen.
  2. Tänk på den gamla klassikern – var sak på sin plats
  3. Ha sådant som du använder ofta nära till hands, enklare att plocka fram och enklare att plocka undan.
  4. Säsong. Plocka undan vinterkläder på sommaren och sommarkläder på vintern, då sparar du plats och skapar luftigare förvaring.
  5. 4:S rutinen. Spara. Sälj. Släng. Skänk.

Bonustips – växter, förutom att förbättra inomhusluften så får växter oss att må bättre. 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!