Home

Spana in Ikeas nya kollektion Svärtan som lanseras hösten 2016

Spana in Ikeas nya kollektion Svärtan som lanseras hösten 2016
3 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/05/svartan-ikea-kollektion-2016-Martin-Bergstrom-7.jpg

Posters

Alla mönster är inspirerade av vardagliga ting i Indien, och hur fint är det inte?

Foto: Ikea

https://metromode.se/files/2016/05/svartan-ikea-kollektion-2016-Martin-Bergstrom-4.jpg

Påslakan

Vi ser framemot de här snygga bäddseten!

Foto: Ikea

https://metromode.se/files/2016/05/svartan-ikea-kollektion-2016-Martin-Bergstrom-2.jpg

Brickbord

Detta är verkligen en favorit och vi kan inte vänta längre!

Foto: Ikea

Det finns få kollektioner som är så hypade som Ikeas nya designsamarbete. Svenske formgivaren Martin Bergström står bakom höstens kanske snyggaste kollektion: Svärtan.
 
Tillsammans med 25 modestudenter från National Institute of Fashion Technology i New Delhi har Martin Bergström tagit fram de mönster som går igenom hela kollektionen. Svärtan är ett möta mellan det organiska och det abstrakta.
 
Kollektionen Svärtan är, som det kanske låter, en kollektion som går i en svart, vit och grå färgskala. Inte alls en sådan där sprudlande och stark färgexplosion som vi vanligtvis brukar associerar med Indien.
 
– Jag hade en idé om att jag ville skapa en annan tolkning av Indien och vad landet oftast står för. I väst tänker vi på indisk design som något färgglatt, glittrigt och med väldigt mycket guld, säger Martin Bergström.
 
Hängande kablar, slitna väggar och andra vardagliga ting i Indien har varit inspirationen för texturerna och mönstren på produkterna. Kollektionen är helt tillverkad i Indien och har en stark känsla av det handgjorda.
 
Sommaren har precis kommit, men Svärtan får oss att börja längta till hösten. Den nionde september kommer kollektionen lanseras i alla Ikea-varuhus och på webben.
 
Foto: Ikea

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!