Home

Spana in nybygget Cederhusen i Hagastaden – unik penthouse-våning med utsikt över hela Stockholm

Nu håller Stockholms första klimatsmarta penthouse i massivt trä på att byggas. Paradvåningen kommer att ligga högst upp i Cederhusen i Hagastaden. Spana in bilderna nedan!

Bygget är ett av de största trähusprojekten i världen i innerstadsmiljö och präglas av tidlösa och hållbara detaljer i trä. Cederhusen är ett projekt av Folkhem och är ritat av Josef Eder och John Billberg på General Architecture.

Tydligt hållbarhetsperspektiv

Hagastaden i Stockholm har fått ett minst sagt spännande nytillskott. Hela projektet präglas av ett tydligt hållbarhetsperspektiv och består av fyra byggnader fördelade på två kvarter med totalt 234 lägenheter och åtta lokaler.

Det unika penthouset är beläget längst upp i tornet i ett av husen med 360 graders vy över Vasastans taklandskap och Norra stationsparken. Bostaden är 206,5 kvadratmeter och har åtta rum, en representativ entré, ett stort centralt kök, tre badrum, separat tvättrum och en walk-in-closet. Det finns även en anslutande del med separat ingång samt en innertrappa till takterrassen. I sällskapsdelen mot väster ligger generösa rum i fil med utblick mot söder, väster och norr. Rumssekvensen gör att bostaden upplevs stor och variationsrik men sammanhållen i sin utbredning. Terrassen bjuder med sina 85 generösa kvm in till ytor för loungedel, matplats med utekök samt solstolar och utedusch. En stor balkong med kvällssol ligger även i anslutning till penthousets master bedroom.

Åldras vackert och kan underhållas

Materialvalen är hållbara för att leva länge, åldras vackert och kan underhållas istället för att förbrukas. Temat fortsätter utomhus där penthousets terrass består av kiselbehandlat trä och cederträ, omringat av vackert sedumtak. Första inflytt är planerad till februari 2022.

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!