instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

En magisk jul med Granit x Stig Lindberg

Av: Metro Mode

Efter två tidigare mycket uppskattade kollektioner med Stig Lindberg lanserar inredningskedjan Granit äntligen en julkollektion tillsammans med den ikoniska mönsterdesignern. Kollektionen består av julkulor i det populära mönstret Berså ochjulgransdekorationer samt klisteretiketter i retromönstret Pepparkaksserien. 

Foto: Granit

År 1960 lanserades Berså, ett av Stig Lindbergs mest ikoniska mönster som sedan dess blivit ett återkommande mönster i mångas hem. Efter succen med första Stig-kollektionen, där mönstret användes på dricksglas, är Granit tillbaka med en ny tappning av mönstret. Denna gång i frostat glas på julgranskulor – en blivande klassiker.

Stig Lindbergs lekfulla figurer i Pepparkaksserien kom till i Gustavsbergs experimentella Studio under 70-talet. Då bestod pepparkaksserien av sex reliefer i delvis glaserat stengods och var tänkta som exklusiva julgransdekorationer. I år har Granit tolkat och producerat valda delar av Pepparkaksserien som julpynt både i julgransdekorationer och klistermärken i papp för att göra serien tillgänglig för fler. 

Spana in kollektionen nedan och hos Granit!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår