Home

Stjärnmäklaren Edward Melki om de nya it-områdena värda att investera i

maklare, lagenheter bostadsmarknad edward partners edward melki
Ska du sälja din lägenhet eller letar du ny bostad? Stjärnmäklaren Edward Melki avslöjar sina bästa tips.

Man brukar säga att en bostadsaffär är din livs viktigaste affär och det är inte så konstigt med tanke på hur stora lån och pengar som ligger i det. Därför känns det ju väldigt viktigt att du tänker till ordentligt innan du skriver på kontrakt. Vi har pratat med stjärnmäklaren Edward Melki, grundaren av Edward Partners, som kan hjälpa dig att hitta rätt i bostads-djungeln.

Vilka områden är hetast just nu?
– Hela innerstan är som vanligt oerhört populärt just nu, man kan se att klassiskt attraktiva områden som Östermalm, Birkastan och Odenplan toppar listan. Sedan tror jag att lägenhetens unika värden är det som i slutändan avgör hur stort intresset blir. Varje enskild köpare har sin egen favorit stadsdel vilket gör att hela innerstan ökar kraftigt.

Har du några tips på områden som bör man investera i nu och som spås bli hett inom ett par år?
– Skall man svara mer generellt så tror jag starkt på ytterdelarna av innerstan och då kanske Norra Djurgårdstaden och Gärdet i synnerhet. Med en aktiv befolkning så uppskattas närheten till naturen inne i stan.

Nybygge, renoveringsobjekt eller lägenheter från sekelskiftet, vad vill folk ha?
– Att lyfta varje lägenhets unika värden och tillvarata dess ursprungliga charm är något som premieras av marknaden. Att lyfta fram ursprungstanken är ett vinnande koncept.

Finns det några särskilda krav bostadsköpare ställer just nu?
– Sociala hem med bra förvaring är det genomgående temat. Då priserna stiger kan man även dra parallellen till att detta blir någon form av “compact living” det gäller att optimera de ytor som finns.

Vad är viktigast att tänka på när man ska köpa en lägenhet?
– Hitta balansen mellan investering och hem. Tänk på att detta är den plats där du lever ditt liv. Här möter du dina vänner och ditt boende är en del av dig själv, därför är det viktigaste att man köper ett hem som man kommer trivas i. Varje lägenhet är unik, likså varje individ, därav är allas drömhem olika.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!