Home

Studie: Hälften av svenskarna städar först när smuts och damm syns

Med sin årliga städ-studie fördjupar sig Dysons mikrobiologer i hushållsdammet, både det synliga och det osynliga. De lyfter fram vikten av att städa regelbundet för att hålla hemmet rent och hygieniskt.

Foto: Unsplash

Studien lyfter fram hur damm kan dölja sig på dolda ytor i hemmet och hur detta kan påverka vårt välbefinnande. I studien framkom det bland annat att 95 procent av svenskarna städar lika mycket, om inte mer, än de gjorde året innan för att säkerställa ett rent och hälsosamt hem.

Fler väntar längre med att städa

Samtidigt väntar fler längre med att städa, ända tills det finns synligt damm och smuts, jämfört med 2020. Allt fler dammsuger dock utrymmen som är lätta att förbise när de städar hemma, exempelvis bäddmadrasser och soffor. I studien framgår det dock att många fortsätter glömma att städa dessa utrymmen. Förutom att den globala pandemin gjort att vi städar mer frekvent hemma, har den också bidragit med en kraftig ökning av husdjursägande. Studien visar att hälften av alla djurägare tillåter sina husdjur att sova i deras sängar och att den generella medvetenheten om vad som kan dölja sig på våra husdjur, som olika partiklar, bakterier och allergener, är låg.

Det bästa sättet att ta itu med damm är att få bort det helt från hemmet. Detta gör du genom att använda en bra dammsugare men även en våt trasa och städa regelbundet innan smutsen och dammet hunnit bli synligt.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!