Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Styla om studentlägenheten till budgetpris – 5 prisvärda tips för en helt ny look

I veckan har Petra Tungården stylat om en studentlägenhet. Hela lägenheten gjordes om från golv till tak för 30 000 kronor. Gamla möbler har fått en ny chans och auktioner har bevakats likt en hök för att få ner slutpriset. Läs mer om hela renoveringen och ta del av fler smarta knep på Petras blogg: petra.metromode.se!
 

petra fore studentlagenhet
1. Se på dina gamla möbler med nya ögon
Ge ditt gamla möblemang en ny chans. Har du tröttnat på ditt gamla soffbord? Se på det med nya ögon. Här har jag ställt ett underrede till ett soffbord på högkant och återanvänt en gammal glasskiva från en skänk. Helt plötsligt har du en helt ny unik pjäs utan att det kostat en krona.
 
Bild 2 Byggklämmor
2. Förnya din konst enkelt och billigt
Att rama in en tavla kan kosta skjortan. Ett hett tips är att låta hederliga byggklämmor agera ram. Här har jag sprayat clipsen med guldspray. Lösningen gör det även enkelt för dig att variera motivet som pryder din vägg.
 
Bild 1 Soffbord
3. Vikten av rätt belysning
Rätt belysning kan förtrolla ett rum. Använd olika lampor för att få den bästa och mysigaste belysningen. Tidigare i studentlägenheten fanns det bara en ljuskälla i taket. Placera istället ljuskällorna där du kommer att umgås. Låt taklampan dingla över matbordet, istället för mitt i rummet. Fynda unika lampor för en spottstyver second hand. Bytt look på ljuskällan genom ny lampskärm eller glödlampa.
 
Bild 4 Matbord
4. Storlek spelar roll
Låt inte dina möbler äta upp ytan. Ett fel många gör är att välja för stora möbler för rummets kvadrat. Är rummet fyrkantigt och boxigt? Bryt av med en ny form, välj ett runt bord. Detta fyndade jag på blocket för några hundralappar. Bordet fick en ny modern look med en glasskiva som jag återanvände från ett gammalt soffbord.
 
Bild 5
5. Inred med textil
Små medel kan skapa stora förändringar hemma. Förvandla din säng till ett smycke. Nya fina sängkläder gör det roligt att bädda på morgonen. Investera i kuddar i olika storlekar. En sängkappa trollar bort fula sängben och en sänggavel ramar in. Satsa på en lugn färg till sovrummet. Våga byta ut vitt och fräscht mot en färg som ger rummet värme.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!