Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Svenskarnas husdjur bestämmer hemma – och får även sova i sängen

hund
Inrednings- och designsajten Houzz har gjort en global undersökning med över 10 000 deltagande, däribland svenska djurägare. Undersökningen visar tydligt att husdjur har stort inflytande i våra svenska hem samt att de även får fri tillgång till både möbler och säng.
 
Undersökningen visar att nästan var tionde svensk djurägare låter sitt husdjur bestämma mest i hemmet, medan 4 av 10 uppger att husdjur och husse/matte bestämmer lika mycket.
– Även om husdjur ses som människans bästa vän så är det ändå överraskande att så många helt låter husdjuret bestämma, säger Marcus Hartwall på Houzz.
 
6 av 10 av svenskarna ger husdjuren fri tillgång till möblerna och nästen hälften låter också deras hund eller katt sova i samma säng. Motsvarande siffra bland tyskar och fransmän är 30 procent.
 
Slitage som våra sällskapsdjur kan orsaka leder också till att vi renoverar mer. Nästan en tredjedel av hund- och kattägarna har genomfört renoveringar de senaste två åren och det vanligaste är att göra om i trädgården. Men framförallt bidrar husdjuren till glädje. Hela 86 procent av de svenska djurägarna anser att husdjuret gör dem glada och 85 procent anser att de fyrbenta vännerna skapar trivsel hemma.
 
 
Av: Elina Malm
Foto: REX
Källa: Houzz

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!