Home

Svindlande takhöjd hos familjen Grufman/Ogander

metro-mode-home-11
 
Tidigt i våras när dagarna äntligen började bli ljusare och vi kunde ana solens närvaro besökte vi familjen Grufman/Ogander. Cecilia öppnade dörrarna till en lägenhet som badar i solljus och stoltserar med flera rum med vacker stuckatur och en svindlande takhöjd. I hemmet bor Cecilia och Thomas tillsammans med Stella, 13 år, Tom 11 år och den ljuvliga lilla Love på snart 1.5 år. Vi blev bjudna på rykande kaffe och nybakade kanelbullar och dröjde oss kvar så länge vi bara kunde i den trivsamma lägenheten.
 
metro-mode-home-6
 
metro-mode-home-7
 
Vad var det första ni föll för med ert hem?
Vi föll för den öppna planlösningen och det fantastiska ljuset i lägenheten. Var man än är i lägenheten känns det som man har nära till varandra vilket är en mysig känsla. Större lägenheter blir lätt långa och smala men här är allt samlat och utgår från vardagsrum och köket.
 
metro-mode-home-2
 
metro-mode-home-4
 
Vilken är er favoritmöbel hemma?
Marmorbordet i vardagsrummet är en klar favorit! Även de robusta antika ljusstakarna ligger oss varmt om hjärtat.
 
metro-mode-home-13
 
metro-mode-home-5
 
Var handlar ni helst inredning i Stockholm?
Jag har ingen riktig favoritbutik utan mixar glatt från alla jag gillar. Men sist jag var på Dusty Deco i Hornstull blev jag lite extra kär i den butiken.
 
Har ni någon möbel ni drömmer om att köpa till hemmet i vår?
Jag kan drömma om en ny servis och nya bestick. Mitt första startkit från IKEA när jag flyttade hemifrån har hängt med ett tag nu.
 
metro-mode-home-14
 
Hur spenderar ni helst en ledig lördag?
En ledig lördag, om vi får drömma, hänger vi gärna med familj och vänner, springer en runda på Djurgården och pustar ut en stund i solen på balkongen. Vi älskar god mat, det njuter vi gärna av på kvällen tillsammans med ett italienskt rödvin.
 
metro-mode-home-8
 
Har ni något resmål som ni gillar lite extra?
Vi kom nyligen hem från en långresa till Thailand. Vi passade på när vi var föräldralediga och var borta lite längre under de kalla vintermånaderna. Vi älskar att resa till sol och värme. Jag måste nog säga Italien också, inte minst för maten. Nästa år står en alpresa högt på listan, det var alldeles för länge sen sist. Då tror jag nog att lilla Love får stanna hemma.
 
metro-mode-home-10
 
metro-mode-home-12
 
Stort tack till härliga familjen för att vi fick komma hem och fika i ert fantastiskt fina hem.
 
 
Av: Sanna Fischer Nordström
Foto: Jesper Florbrant

 
Läs mer:
Hemma hos Layereds grundare
Inspireras av det här drömhuset på Österlen
Kolla in det här svenska parets supercoola våning i New York

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!