Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + KONE

Tävling: Vinn en toppmodern hiss som kan prata och spela Spotify!

Långsam, sliten och liten. Är det ord som beskriver hissen i ditt hus är det här tävlingen för dig! I samarbete med Kone presenterar vi en tävling där du kan vinna en toppmodern hiss – som kan spela musik – till din bostadsrättsförening.

Hur många gånger har det inte hänt att du kommer hem från träningen med en tung väska, dator, matkasse och shoppingpåsar med fynd du gjorde på lunchen och det enda du vill är att lägga dig i soffan. När du ska trycka upp hissen, som både är gammal och trång, fungerar den inte så du tvingas släpa dina väskor och påsar uppför trapporna.

Tänk dig då om hissen i ditt hus var rymlig och fräsch och själv kunde berätta – i god tid – när en reservdel behöver bytas ut? Föreställ dig också att hissen kunde spela din favoritmusik via Spotify – och har riktigt bra ljus som är perfekt för selfies (något som inte ska underskattas). Detta kan bli verklighet i just din bostadsrättsförening!

Din bostadsrättsförening kan vinna en toppmodern hiss! Foto: Pressbild

Just nu har Kone, ett av världens ledande företag inom hissar, rulltrappor, portar och dörrar, en tävling som heter Svenska hissdrömmar. Vinnaren får sin gamla hiss utbytt mot en toppmodern variant utrustad med den senaste tekniken – och som både kan prata och spela musik! Sedan ett år tillbaka har Kone nämligen ett samarbete med IBM om att koppla upp hissarna till molnet och göra dem ”intelligenta”. Det gör det enkelt att i realtid övervaka, analysera och se hur hissen mår och den kan själv i god tid berätta om en reservdel behöver bytas ut.

Hissen utrustas med Spotify

Du som bor i en bostadsrättsförening kan nominera mardrömshissen i ditt hus (eller i din farmors, kompis eller hundvakts hus) till tävlingen. En förening vinner sedan en helt ny hiss. Det ger inte bara hissturer utan krångel utan höjer också värdet på din bostad vid en försäljning.
Och förutom prat kan du även göra hissturen till en festlig hitresa!

– Vinnare i denna tävling kommer att vara en av de första föreningarna i Sverige som får en sådan här ”talande hiss” installerad. Förutom detta kommer vinnande förening att få en unik installation av Spotify Business, säger Lennart Strandman, teknisk expert hos Kone.

Kanske upptäcker du att din granne på våningen under har samma favoritlåt som du?

FAKTA:
Vinn en talande musikhiss – så här enkelt tävlar du!

Vem som helst kan tipsa om en hiss som behöver moderniseras eller bytas ut helt. På hissdrommar.kone.se laddar du upp en bild eller teckning som illustrerar din nuvarande hiss och fyller i ett där du beskriver utmaningarna som finns med hissen i dag och varför just den föreningen borde vinna en ny hiss. En expertgrupp går sedan igenom bidragen och gör ett urval av fem hissar som bedöms har störst utmaningar i dag. En av dessa fem koras slutligen som vinnare i mitten av november.

I jurygruppen ingår Malin Brant-Lundin, marknads- och kommunikationschef på Kone Skandinavien, Jaakko Kaivonen, vd på Kone Skandinavien, Lennart Strandman, teknisk expert på Kone AB, Fredrik Gustafsson, säkerhetsexpert på Kone AB, Joel Brosjö, medgrundare och Chief Experience Officer på Soundtrack Your Brand (som skapar möjlighet att lyssna på musik i hissen) samt inredningsinfluencern Emelie Ekman som driver bloggen 34 kvadrat.

Läs mer och tävla här: hissdrommar.kone.se

Psst! Visste du att en bra hiss höjer värdet på din bostad?

En undersökning gjord av Norstat visar att 30 procent av de tillfrågade bostadsrättsägarna anser att tillgång till hiss är en av de viktigaste faktorerna vid köp av bostadsrätt. Bara läget och balkong är viktigare.

Undersökningen är gjord via Norstats webbpanel i maj 2017 på uppdrag av Kone. De svarande är representativa utifrån ålder, kön och geografi, för boende i bostadsrättsföreningar i Sverige.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!