Home

Torka tvätten snabbare – med hjälp av en handduk

Har du inte tid för att vänta på att tvätten ska torka? Då ska du kolla in det här enkla knepet som hjälper dig att torka kläderna på rekordtid!

Foto: Shutterstock

Det är ingen hemlighet att det är bättre för både plånboken och miljön att hoppa över torktumlaren när man torkar tvätt. Dessutom luktar tvätten så mycket bättre när den har lufttorkat utomhus!

Men ibland har vi helt enkelt inte tid för att låta tvätten lufttorka och då är torktumlaren vår bästa vän. För dig som har lite extra bråttom finns det dessutom ett tips som ytterligare skyndar på processen: att slänga in en stor, torr handduk i torktumlaren. Den torra handduken absorberar nämligen fukten från tvätten, vilket gör att den torkar snabbare.

Gör så här:

  • Om du endast har några få plagg som behöver torka snabbt, släng in en handduk – helst i storlek större – i torktumlaren och kör den tillsammans med kläderna i ungefär 5 minuter. Ta sedan ut handduken och låt den lufttorka. Kör resten av plaggen i torktumlaren tills de blir helt torra.
  • Om torktumlaren däremot är full kan du låta handduken vara kvar i 15 minuter innan du tar ut den och låter den lufttorka. Kör sedan resten av kläderna i torktumlaren tills de blir torra.

Källa: CNET

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!