Home

Trendig lägenhetsdröm med en twist i hjärtat av Östermalm

Josefin och Olle var på jakt efter ett renoveringsobjekt som de kunde förvandla till ett familjehem, och fann slutligen den perfekta platsen
 
Skandinavisk Kök by Strindberg Mäkleri AB
 
I ett k-märkt lägenhetshus, mitt emellan Humlegården och Karlaplan, fann Josefin och Olle Schmidt en ganska sliten lägenhet, med mängder av potential.

– De förra ägarna hade inte uppdaterat bostaden på säkert 15 år, berättar Olle.
Med stenkoll på både inredningstrender och efterfrågan på bostadsmarknaden klev de in och gjorde om hemmet till en modern lägenhet – fast med en liten extra twist.
 
HUSESYN:
Här bor: Josefin och Olle Schmidt, deras 9 månaders bebis och två hundar. Josefin är inredare och driver företaget Baltazarstyle, Olle har det egna byggbolaget Harva Home, och tillsammans gör de flera bygg- och inredningsprojekt.
Läge: Sibyllegatan, Stockholm
Storlek: 63 kvadratmeter
 
Skandinavisk Matplats by Strindberg Mäkleri AB

– När jag såg lägenheten för första gången kände jag direkt att den behövde varmare material och en mer industriell känsla, säger Josefin.

Sagt och gjort. Under två månader växte en något förändrad planlösning fram, där köket i varmare nyanser blev en av höjdpunkterna.

– Här fick koppar bli den röda tråden, från beslag till ugn, berättar Josefin.

Dessutom valde paret att testa på något helt nytt när det kom till stänkskyddet.

Skandinavisk Kök by Strindberg Mäkleri AB
– Vi integrerade kaklet i väggen, så att det inte blir en kant som sticker fram. Det blir inte funktionellt bättre än vanliga stänkskydd, men utseendemässigt snyggare, förklarar Olle.
Skandinavisk Kök by Strindberg Mäkleri AB
Paret, som ofta tar sig an arbetsprojekt tillsammans, lever i princip med heminredning 24 timmar om dygnet.

– Det är bådas intresse, och vi bollar ständigt idéer runt middagsbordet, säger Josefin.
Men när de jobbar ihop har de olika ansvarsområden.

– Josefin tar fram skisser på hur projektet ska se ut, jag är sedan på plats vid själva byggandet och tar hand om allt det praktiska. När det är klart tar Josefin över och inreder, säger Olle.

Sekelskiftes Vardagsrum by Strindberg Mäkleri AB

Det var inget som ändrades när de skulle renovera denna lägenhet.

– Det är stor skillnad om man jämför vårt samarbete nu mot hur det var när vi började och det blir bara bättre och bättre för varje gång, säger Olle med ett skratt.

– Inredningsintresset har alltid funnits där och jag är så glad att jag bestämde mig för att starta eget, nu känner jag verkligen att jag har hittat rätt, säger Josefin, som gillar att prova på nya saker och tänka lite annorlunda när det kommer till inredning.

Skandinavisk Vardagsrum by Strindberg Mäkleri AB

– I vardagsrummet valde jag exempelvis ett golv som matchade soffan jag ville ha, det blev lite bakvänt så där, skrattar hon.

Skandinavisk Vardagsrum by Strindberg Mäkleri AB

Det som främst gör att den här lägenheten sticker ut är det ovanliga kaklet, och vad Josefin och Olle gjort med materialet.

Skandinavisk Sovrum by Strindberg Mäkleri AB

– Vi tänkte att vi måste göra något annorlunda och använda kaklet på andra platser än i badrummet så jag skapade en sänggavel av kakel i vårt sovrum, säger Josefin.

Skandinavisk Sovrum by Strindberg Mäkleri AB

Dessutom byggde hon ihop de två byråerna, som står vid sidan av sängen, med olika delar från Ikea och ben från Prettypegs.

Skandinavisk Sovrum by Strindberg Mäkleri AB

– Sovrummet, som har en harmonisk känsla, är mitt favoritrum eftersom jag tycker att det speglar mig och min smak mest, även om jag gillar badrummet mycket också.

Skandinavisk Badrum by Strindberg Mäkleri AB

Skandinavisk Badrum by Strindberg Mäkleri AB

– Det var så otroligt meckigt att få ihop badrummet, allt har i princip bytt plats, och därför är jag så himla stolt över det – det är mitt absoluta favoritrum i hela lägenheten, säger Olle.

Skandinavisk Barnrum by Strindberg Mäkleri AB
 
Av: Amanda Strömberg, Houzz.se
Foto: Strindberg Mäkleri AB
 
För mer härlig inspiration:
10 fina tips: Så integrerar du tidningar och magasin i inredningen
Gör om hela barnrummet med några få och billiga knep
Trendspaning: 7 saker att ha hemma som visar att du har koll

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!