Home

Trendigaste väggfärgerna 2018 – och hur du stylar dem

Ett nytt år välkomnar vi med nya färger på väggarna! Med en palett bestående av bland annat blek persikorosa och dimgrönt målar du hemmets alla väggar på finaste sätt. Här listar vi de trendigaste väggfärgerna för 2018, och tipsar om hur du stylar dem allra bäst. 

Bild: Jotun Lady. Fotografi av Line Thit Klein, styling av Kråkvik & D´Orazio.

Vi har trendspanat efter de hetaste väggfärgerna för 2018 – och nu är vi ännu mer inspirerade att göra om hemmet och ge rummens alla väggar en ny kostym. Färgkartan består av bleka, lite grånande pasteller med inslag av starka men ändå sobra kulörer. Vilken är din favorit?

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSpara

SparaSpara

Brunt i olika nyanser

Brunt i olika nyanser

Färgkod vänster: Jotun Lady 10965 Hipster Brown och Lady 10961 Raw Canvas. Färgkod höger: Jotun Lady 10981 Norwegian Wood. Bild: Jotun Lady. Fotografi av Line Thit Klein, styling av Kråkvik & D´Orazio.

Brunt ger en harmonisk känsla till rummet, och att blanda olika kulörer på detta sätt skapar en spännande dynamik.

Den brunröda färgen är en av våra favoriter, och extra fint blir det med ljusa trädetaljer till.

Nästa bild
Grått och grönt

Grått och grönt

Färgkod vänster: Jotun Lady 1391 Ljus Antikgrå. Färgkod höger: Jotun Lady 8302 Lagerträd. Bild: Jotun Lady. Fotografi av Line Thit Klein, styling av Kråkvik & D´Orazio.

Ljust grågrönt skapar ett minimalistiskt och sofistikerat uttryck, men känns ändå urbant och coolt. Att inreda tillsammans med sten eller betong ger en superfin kontrast. Vi älskar också det mörka träet till!

Den mörkare gröna färgen matchar vi gärna med vita inslag för en fräsch krispighet. Addera detaljer med en varm, röd ton för en snygg balans.

 

Nästa bild
Tvåfärgat

Tvåfärgat

Färgkod: Beckers Hav 760 och Kokos 502. Fotografi av Camilla Lindqvist.

Att dela väggen med två färger gör rummet mer spännande. Vi älskar när starka färger möter varandra, och i kombination med ännu mera färg och till exempel en klassisk guldram blir uttrycket lekfullt och coolt!

Nästa bild
Rosa och beige

Rosa och beige

Färgkod vänster: Jotun Lady 10966 Almond Beige och Lady 20047 Blushing Peach. Färgkod höger: Lady 10580 Soft Skin. Bild: Jotun Lady. Fotografi av Line Thit Klein, styling av Kråkvik & D´Orazio.

Persikorosa och svagt beigerosa matchar vi gärna med grå detaljer som en soffa eller annan textil. Snyggt och stilsäkert! Vi är också extra förtjusta i den grå, blänkande dörrkarmen till.

Nästa bild
Rött

Rött

Färgkod: vägg målad i Alcro Böna, dörrpost i Burnt Sienna, Old Rose och Böna. Styling av Dennis Valencia. Fotografi av Jonas Ingerstedt.

För den som vågar starka färger är röd en färg att satsa på. Att inreda med detaljer som går ton i ton, och addera någonting i mörkare rosa som till exempel den här fåtöljen, ger ett harmoniskt och trendigt resultat.

Nästa bild
Blått och grönt

Blått och grönt

Färgkod vänster: vägg målad i Alcro Smoking, bord i Oktan, väggmålning i Oktan, Chicken Coop, Brownie och Blåstång. Färgkod höger: Chicken Coop. Styling av Dennis Valencia. Fotografi av Jonas Ingerstedt.

Blått och grönt, var för sig eller tillsammans, är helrätt 2018. Det gröna ger en mystisk känsla, och tillsammans med blått skapas ett djup och en behaglig atmosfär i rummet. Inred gärna med sammet till.

En match vi också älskar är när mörkgrönt möter trä, och vi inreder också gärna med glas till.

Nästa bild
Rosagrått

Rosagrått

Färgkod: Nordsjö Heart Wood. Bild: Nordsjö.

Den dimrosa nyansen passar i alla hemmets rum. Att addera mossgrönt skapar en spännande kontrast, och gärna på oväntade platser som undersidan av ett bord. Inred med en i övrigt avskalad stil och färger som exempelvis grått och metall.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!