Home

Tvätta BH på rätt sätt – allt du behöver veta om att tvätta behåar

Behåar av hög kvalitet är inte billiga, så det gäller att ta väl hand om dem. Här listar vi de viktigaste sakerna som du ska tänka på när du tvättar dina behåar.

Foto: Shutterstock

Visste du att behåar helst ska handtvättas – och att det faktiskt är enklare än man kan tro? Här besvarar vi de vanligaste frågorna kring att tvätta behåar, samt tipsar om vad du ska tänka på för att förlänga dina behåars livstid så mycket som möjligt.

Hur ofta ska man tvätta en BH?

Här går åsikterna isär, men att bära en BH två-tre gånger innan du tvättar den fungerar i regel fint.

För att hjälpa dina behåar att behålla sin form längre kan du alternera mellan olika behåar (vilket innebär att du byter varje dag) – detta är ett bra sätt att förlänga dina behåars livstid. När du sedan har burit varje BH några gånger tvättar du dem tillsammans.

Måste man handtvätta behåar?

Att handtvätta BH:n är det bästa sättet att bevara dess form och samtidigt få bort dålig lukt. De goda nyheterna är att handtvätt av behåar inte är lika omständligt som det låter.

Cosmopolitan tipsar om följande: lägg behåarna i handfatet tillsammans med kallt vatten och tvål, gå och titta på ett avsnitt på Netflix, skölj ur dem och häng dem över duschdraperistången. Svårare än så behöver det inte vara!

Om du ändå vill tvätta din BH i tvättmaskinen…

Om du trots allt bestämmer dig för att slänga in behån i tvättmaskinen, tänk på att använda en tvättpåse för att skydda den och undvik helst att tvätta den tillsammans med tunga saker som badlakan och dylikt. Använd ett program och tvättmedel för fintvätt.

Kan jag torktumla min BH?

Svaret på denna fråga är nej, nej och åter nej. Att torktumla behån är det förmodligen största misstaget som många gör med sina behåar och är inte att rekommendera eftersom det får behån att tappa sin form.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!