Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Tvätta kepsen i diskmaskinen – så gör du

Praktisk, ständigt trendig och ett bra skydd mot solen – alla behöver vi en keps i garderoben! Men vad gör man egentligen när denna användbara huvudbonad blir smutsig? Här här tipsen som hjälper dig att tvätta kepsen i diskmaskinen!

Foto: Unsplash

När vi har en dålig hårdag, ska ut i solen eller helt enkelt vill ge en outfit en sportig touch är en keps ett givet val. Men hur tvättar men egentligen denna användbara accessoar utan att förstöra dess passform?

Så tvättar du keps i diskmaskin

Att tvätta en keps i diskmaskin istället för tvättmaskin gör att den lättare behåller sin passform eftersom den ligger stilla under tiden som den rengörs. Däremot finns det några saker som är bra att tänka på:

1. Placera kepsen i den övre delen av diskmaskinen så att den ligger så stadigt så möjligt. Helst ska du helt undvika att tvätta kepsen tillsammans med smutsig disk, då till exempel tomatsås lätt kan färga av sig på tyget.

2. Undvik diskmedel som innehåller blekmedel, såvida kepsen inte är vit.

3. Kör maskinen på ett program med låg värme, gärna ett snabbt program.

4. Ta ut kepsen innan efter sköljningen men innan torkprogrammet sätter igång – om du låter kepsen torka med övrig disk är risken att den krymper eller att materialet tar skada.

Källor: Sqrnt company, Ekotipset, Afound

KÖP

Foto: Unsplash

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!